Storm Capital Management mener den foreslåtte restruktureringsplanen i konkurstruede Sevan Marine går i favør av aksjonærene og de usikrede obligasjonseierne på bekostning av eierne av obligasjoner som har sikkerhet i selskapets eiendeler. Han anbefaler å stemme ned forslaget.

- De sikrede obligasjonseierne bør blokkere ethvert forsøk på restrukturering, sier investeringsdirektør Morten Astrup i Storm Capital Management til Finansavisen.

Frykter ran av obligasjonseierne i Sevan.
Det London-basert hedgefondet forvalter en drøy milliard kroner og sitter investert i det 200 milloner dollar store lånet som er sikret i den flytende produksjonsenheten (FPSO) "Sevan Hummingbird".

Sevan Marine meldte mandag om at det er i diskusjon med aksjonærer, obligasjonseiere og banker, om både renteutsettelse, forlengelse av løpetid på eksisterende lån, samt forslag om en emisjon på minst 200 millioner dollar. Samtidig varslet selskapet om at oppgraderingsarbeidet på FPSOen "Sevan Voyageur" igjen blir dyrere enn tidligere antatt. Kostnadsramen økes til 160-170 millioner dollar, hvilket dobler det opprinnelige anslaget.

Les også: Foreslår kriseløsning for Sevan-eierne

Aksjen falt 28 prosent på nyheten, til 0,48 kroner mandag. Forslaget innebærer også at de sikrede obligasjonseierne konverterer deler av sine lån til aksjer.

- Obligasjonseierne bør ikke lene seg tilbake og la aksjonærene ta verdiene. Jeg liker ikke å bli ranet, sier Astrup.

- Begrensede incentiver
I tillegg til Hummingbird hevder Astrup at også de sikrede obligasjonseierne i FPSPen "Sevan Piranema" har begrensede incentiver for å gå med på en restrukturering, ifølge Finansavisen.

- Hvis vi går med på en restrukturering må vi blande oss med et selskap som nok en gang har meldt om overskridelser, og det har vi lite lyst til, sier Astrup.

Han legger til at han ikke er så sikker på at dialogen mellom Sevan og obligasjonseierne er like "konstruktiv" som selskapet vil ha det til. Han frykter at de sikrede obligasjonseierne vil la seg overtale av ivrige rådgivere til å gjøre noe dumt.

- Rådgiverne har et incentiv for å få på plass en helhetlig løsning: Det er det som utløser suksesshonoraret, sier forvalteren.

Storm ønsker ikke oppgi hvor mye selskapet eier i Sevan, men opplyser at det er bevisst kun eier i Hummingbird-lånet.

Sevan Marine er ned 12,5 prosent til 0,42 kroner, omsatt for 1,3 millioner kroner. Aksjen er ned omkring 92 prosent det siste året.

Les også:
Sevan-enhet kan bli solgt med tap

<i>v</i> <i>v</i>
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.