John Fredriksen ønsker å skape en tørrlastgigant ved å fusjonere selskapene Golden Ocean og Knightbridge Shipping.

RS Platou og Arctic Securities mener dette er positivt for begge selskapene, ifølge en oppdatering onsdag.

RS Platou er imidlertid noe skuffet over den relative verdsettelsen av Golden Ocean, men ser en oppside for Golden Ocean på ni prosent og 1,5 prosent for Knightsbridge Shipping i forbindelse med sammenslåingen.

Meglerhuset mener at Golden Ocean bidrar med en sterk balanse med investeringskapasitet til sammenslåingen, mens Knightsbridge bidrar med en moderne flåte med lav kontant «break even».

Arctic Securities synes ikke avtalen var overraskende og mener transaksjonen er mest gunstig for Golden Ocean, ifølge Tradwinds.

«Vi mener at Golden Ocean får det største oppløftet fra sluttkursen tirsdag. Vi mener at transaksjonen er positiv for begge selskapene gitt økt størrelse og mer diversifisert flåte», skriver Arctic Securities i en oppdatering.

Arctic estimerer et bruttoresultat (ebitda) til 248 millioner dollar i 2015 og 431 millioner i 2016 for det fusjonerte selskapet, og anbefaler fortsatt kjøp av Golden Ocean, ifølge Tradewinds.

Golden Ocean-aksjen spretter opp omlag 5,5 prosent til 6,74 kroner på en svak Oslo Børs onsdag.

Les også: Fredriksen skaper ny tørrlastkjempe
Alt om statsbudsjettet 2015  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.