Administrerende direktør Egil Haugsdal bekrefter overfor DN at selskapet kutter 120 stillinger. 

– Det er en nedgang i offshoremarkedet som vi tilpasser oss til. Vi er nok et slags speilbilde av markedet. Vi har en ganske stor del av nybygg på drilling og offshore, og det markedet er veldig lavt nå om dagen, så vi må tilpasse oss det, sier Haugsdal til DN. 

De 120 stillingene utgjør mellom seks og syv prosent av de ansatte i Norge, og tre prosent globalt. 

– Vi må alltid tilpasse oss

Alle de ansatte får muligheten til å søke om en frivillig sluttpakke. 

– Vi håper tilbudet om frivillige sluttavtaler vil bli positivt mottatt hos våre ansatte og at dette løser behovet for bemanningsreduksjon, sier Haugsdal i en pressemelding. 

– Kan dere komme til å måtte kutte flere stillinger fremover?

– Det kan vi aldri vite. Vi må alltid tilpasse oss, sier Haugsdal. 

Han forklarer at selskapet heldigvis har diversifisert seg og har andre markeder som vokser og er i normaltilstand. 

Før dette siste kuttet er det om lag 4.000 ansatte i Kongsberg Maritime, hvorav 1.800 jobber i Norge, ifølge selskapet selv.

Ikke overrasket

Kongsberg Maritime er en del av det norske industri- og forsvarskonsernet Kongsberggruppen. Selskapet leverer systemer for posisjonering, overvåkning, navigasjon og automasjon til handelsflåte og offshore installasjoner.

Analysesjef Lars-Daniel Westby i Sparebank 1 Markets dekker Kongsberggruppen-aksjen og er ikke overrasket over at selskapet kutter. 

– De har reorganisert Kongsberg Maritime. Det var de ferdig med i slutten av 2016. De ligger litt lenger ut i syklusen enn andre, sier Westby.

Han dekker ikke oljeservicesektoren, men tror de fleste selskapene har kuttet det som skal kuttes og ser ingen tegn til at andre selskaper skal kutte mer. (Vilkår)