Styret i offshorerederiet Siem Offshore mener at det ikke er riktig å presentere en anbefaling til aksjeeierne om hvorvidt de bør akseptere det pliktige budet fra Siem Industries' og dets datterselskap Siem Europe på alle utestående Siem Offshore-aksjer på 1,80 kroner per aksje.

Det opplyses i en melding mandag.

Siem Industries kontrolleres av Kristian Siem og hans familie. Siem er selv blant medlemmene i styret.

«Aksjonærene bør vurdere tilbudet i lys av deres individuelle investeringspreferanser. Spesielt, bør aksjonærene vurdere om de ønsker å benytte anledningen til å selge sine aksjer til en pris litt over dagens omsetningskurser eller om å ta et mer langsiktig perspektiv på sine investeringer med sikte på å delta i en eventuell fremtidig økning eller reduksjon i aksjeverdien», heter det fra styret mandag.

Styret viser til at tilbudet representerer en noe høyere pris enn hva man kan få i markedet i dag, men at aksjen har falt betydelig de seneste to årene, og derfor handles til betydelig lavere verdi enn ved emisjonen da den ble notert. Samtidig kan det pliktige budet føre til mindre likviditet i aksjen, noe som kan påvirke salgsmulighet og pris fremover.

Gitt usikkerhet knyttet til den fremtidige utviklingen av aksjekursen, og at tilbudet er et pliktig tilbud som er nødvendig som følge av Siem Europes garanti for emisjonen i selskapet har styret konkludert med at det ikke er nødvendig å få en «fairness opinion» fra en tredjepart, fremgår det.

Det pliktige budet ble utløst på grunn av lav interesse blant de andre aksjonærene i Siem Offshore for å gå inn med mer penger i rederiet i en kapitalutvidelse i begynnelsen av september.

Siem tegnet seg for sin eierandel på 34,4 prosent, men hadde garantert fulltegning. Basert på garantien endte Siem Industries opp med ytterligere 234,7 millioner aksjer og økte sitt eierskap til 62,3 prosent. Det utløser et pliktig tilbud om å kjøpe alle aksjene i rederiet.

Det pliktige budet ble varslet 4. september i år. Akseptperioden utløper 4. november.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les mer:

Kompisbank slår seg selv konkurs

Kongsberg Maritime: Samtlige bemanningskutt vil skje i Norge

Slik testes årets firmabil (vinneren avsløres på onsdag)

Norges viktigste firmabiltest
DNs firmabiltest er gjennomført for 21. gang, hvem blir årets vinner?
02:20
Publisert: