- Ikke bare får de fleste jobb før endte studier, men de får den jobben de helst vil ha også, sier Hanne Eide Schjølberg, markedsføringsleder i linjeforeningen Bindeleddet-NTNU.

Hele 91,4 prosent av studentene som avsluttet studiene i Industriell økonomi og teknologiledelse ved NTNU i 2009, fikk jobb før studieslutt.

Og hele 86 prosent fikk den jobben de hadde som sitt førstevalg.

Det viser den rykende ferske Diplomundersøkelsen 2009 fra Bindeleddet-NTNU.

- Vi var veldig spente på forhånd, om vi kom til å få se endringer som følge av finanskrisen. Dette var en positiv overraskelse, sier Schjølberg.

Les også:
- Er du dyktig nok får du fast ansettelse
De 10 største jobbintervju-tabbene

Lønnsfesten over?
Gjennomsnittslønnen har imidlertid falt.

Mens gjennomsnittlig totallønn (inkludert bonus, overtid og tillegg) for diplomkullet 2008 var 477.400 kroner, har fjorårets kull en snittlønn på 464.500 kroner.

- At lønnen har gått noe ned, var ikke overraskende gitt omstendighetene. Men lønnsnedgangen er jo ikke så stor, bemerker Hanne Eide Schjølberg.

Blant fjorårets avgangsstudenter på Indøk fikk 39 prosent jobb i konsulentbransjen, mot 48 prosent året før. Flere av de spurte i konsulentbransjen sier at krisen har påvirket jobbsituasjonen deres:

De nevner færre tilgjengelige oppdrag, mindre overtidsjobbing og usikkerhet i markedet. De spurte i finansbransjen melder at de, i motsetning til året før, ikke er bekymret for jobbsikkerheten.



 

Les også:
Usikker jobb truer helsen

Den desidert største andelen av studentene velger å jobbe i Oslo. Hele ti prosent av studentene jobber imidlertid i utlandet, og de fleste av de spurte sier at jobben de har fått legger til rette for god faglig utvikling og gode karrieremuligheter.

Fornøyd med jobben
Lønnsutsiktene er gode for tidligere Indøk-studenter, som har vist seg å være svært ettertraktet på arbeidsmarkedet:

Alumniundersøkelsen 2009 viser at gjennomsnittlig totallønn ligger på 835.469 kroner. Menn tjener langt mer enn kvinner, henholdsvis 887.090 mot 668.335 kroner, men de store lønnsforskjellene mellom kjønnene skyldes trolig at hovedvekten av kvinnelige respondenter er blant de yngre kullene som ikke har jobbet så lenge.

Les også:
Dette må du ha for å nå til topps

<b>Her får du jobb nå</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.