Forvalter Jan Petter Sissener stiller seg meget kritisk til prosessen rundt Rec-emisjonen, skriver Dagens Næringsliv.

Fond og investeringsselskaper forvaltet av Sisseners selskap Sissener AS fikk tildelt aksjer for 14 millioner kroner i den første emisjonen - men null i den andre.

Sissener sier det virker rart at man til de grader tilgodeser aksjonærer i og rundt styret, og viser til at styreleder Jens Ulltveit-Moes selskap Umoe tredobler eierandelen.

Hagen får "gave" verdt 47 millioner
I tillegg får styremedlem Peter Ruzickas arbeidsgiver Canica, som er Stein Erik Hagens familieselskap, komme inn som eneste nye aksjonær i emisjonen. Canica får kjøpe Rec-aksjer med et prisavslag som er verdt 47 millioner kroner.

Rec-aksjen REC ble igår handlet til rundt 2,1 kroner, mens emisjonen skjer til rabattert kurs 1,50 per aksje.

– Det er er meget uryddig av en styreformann å til de grader tilgodese seg selv, sier Sissener til DN.

Tidlig ute
Jens Ulltveit-Moe tilbakeviser kritikken.

– Jeg var en tidlig ankerinvestor, og instrumentell for å på plass finansieringspakken. Da det ble overtegning i den siste emisjonen, ble min regning redusert til 30 prosent. Det synes jeg er mye, sier Ulltveit-Moe.

Sissener sier det beste ville vært å gjennomføre en emisjon der alle investorene skyter inn kapital i henhold til eierandel, en såkalt tegningsrettsemisjon.

– Jeg er sur. Men det har ikke noe med saken å gjøre i denne sammenhengen, sier Sissener til Dagens Næringsliv.

Les: Rec henter penger (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.