Jan Petter Sissener traff blink i februar da han spådde at bunnen var passert, skriver Finansavisen. Det var samme måned han sluttet brått i Kaupthing etter uenighet om bonusopplegget i meglerhuset.

Les også: Derfor slutter Sissener

Sissener er imidlertid fortsatt optimist på aksjemarkedets vegne.

- Min påstand er at børsen er mellom 5 og 10 prosent høyere ved årsskiftet enn den er i dag. Jeg føler imidlertid at vi kortsiktig er litt overkjøpt, og at en korreksjon nærmer seg, sier Sissener til avisen.

Av enkeltaksjer har Sissener mest tro på råvareaksjer med solide markedsposisjoner; som Yara og Hydro.

Alt for stor rabatt
Aksjenestoren liker også Orkla og Aker. Han mener verdicase som Orkla og Yara handles med alt for stor rabatt i forhold til underliggende verdier, og sier det er merkelig at Aker med så stor kontant-beholdning handles med 35-40 prosent rabatt.

Andre aksjer som Sissener gir en kjøpsanbefaling er Storebrand, Golden Ocean og Schibsted.

Sissener ønsker ikke å plukke ut konkrete salgskandidater, men sier til avisen at han er skeptisk til enhver aksje som lever på tro, håp og andres penger, selskaper som skal restrukturere for n'te gang, selskap med management som ikke levererer, og selskaper med finanseringsbehov.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.