Når Magnus Carlsen møter Vishy Anand til kamp om verdensmestertittelen, er det gitt at ikke alle brikkene på brettet kommer til å overleve mestermøtet. Men hvem av dem har størst sjanse for å komme helskinnet igjennom partiet? Og hvilken brikke går en så godt som sikker død i møte?

Det spørsmålet stilte en bruker på hverdens største spørsmål-og-svar-portal, Quora. Og basert på en analyse av databasen Millionbase 2.2, som består av 2,2 millioner partier, er dette svaret:

Hardt å være bonde

Prosenttallet angir hvor sannsynlig det er at brikken fortsatt er på brettet ved spillets slutt.

De hvite 100%-feltene er kongene, som ikke kan tas, da spillet er over i det kongen settes sjakkmatt og ikke kan unngå å havne i slag i neste trekk.

Hvits dronningbonde går derimot av brettet i mer enn tre av fire partier og er dermed den brikken som lever farligst. Dronningbonden har også vært bonden Anand sender først i angrep i sine to partier med hvit.

Se analyse av andre parti her.

Godt å være bonde

Etter dronningbonden er det springerne som oftest byttes av brettet, fulgt av løperne og de andre sentrale bøndene.

Best er det å være en bonde helt ute på hvits kongefløy, hvor du vil komme deg helskinnet gjennom et parti nesten tre av fire ganger.

Les også:

Magnus er ute og sykler med svart

Fintet ut TV 2 i budkampen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.