83 prosent av lederne sier de helst vil ansette en medarbeider med stort potensial til å vokse inn i stillingen.

Bare 17 prosent foretrekker "den perfekte medarbeider" som kunne utført jobben perfekt fra dag én.

Det kommer frem i en ny arbeidsmarkedsundersøkelse fra Proffice som ble offentliggjort igår.

Å ansette nye medarbeidere er noe av det viktigste en arbeidsgiver gjør, understreker Proffice-sjef Per Bergerud. Og feilansettelser kan bli svinedyrt: Feilansettelser koster norske bedrifter over to milliarder kroner hvert år.

Les mer:
- Behagelig med "jattere", men...
- For mange svindyre feilansettelser

Men hvem som er rett person i rett stilling, er ikke alltid like lett å svare på. De beste jobbkandidatene er på jakt etter drømmejobben - og lederne er på jobb etter drømmekandidaten. Men hva som kjennetegner drømmekandidaten avhenger fra jobb til jobb. Og i motsetning til hva man kanskje skulle tro, vil de færreste sjefer ha en som allerede er perfekt. De vil bidra til å forme en medarbeider for å gjøre ham eller henne perfekt for stillingen, viser undersøkelsen.

- Må ta seg tid
For å oppnå dette er det helt elementært å ta seg tid til å følge opp den nyansatte når den tid kommer, understreker Per Bergerud.

- En gjennomgående faktor er tid - eller mangel på tid: Tid til bedre og bredere kandidatresearch, tid til å sjekke andre og mer troverdige referanser enn de arbeidssøker selv oppgir, tid til å vente på den rette og ikke i en stresset situasjon ta den "første og beste" - og ikke minst: Tid til å følge opp den nyansatte, sier han.

94 prosent av de spurte lederne i undersøkelsen sier at de følger magefølelsen når de ansetter, og blant disse er det 30 prosent som alltid følger magefølelsen. Yngre ledere stoler neste dobbelt så ofte på magefølelsen som eldre, og magefølelsen er sterkest i Oslo. Privat sektor er også mer "magestyrt" enn offentlig.

- Det er riktig å følge magefølelsen, men man kan ikke stole på magefølelsen alene. Derfor stusser jeg litt over at hele 3 av 10 alltid følger magefølelsen, sier Bergerud.

Les også: - Må gå på noen smeller for å bli en god sjef

2 av 3 nyansatte fortsetter jobbjakten (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.