Torsdag morgen offentliggjorde konsernsjef Ole Enger nyheten om at solenergiselskapet Rec vil bli delt i to børsnoterte selskaper: Rec Silicon og Rec Solar.

Får inn penger - unngår emisjon
Sjefstrateg Peter Hermanrud i Swedbank First Securities mener dette fjerner mye usikkerhet rundt selskapets videre finansiering, melder TDN Finans. Ifølge Rec er målet blant annet å få inn 500 millioner kroner i nettoproveny fra utskillelsen av Rec Solar.

Ifølge Hermanrud bidrar dette til å fjerne frykten for en utvannende emisjon i selskapet.

- Jeg tror dette er en grei måte å splitte selskapet. Nå har de sikret seg nok kontanter til at spøkelset med det konvertible obligasjonslånet som forfaller neste sommeren er borte. Nå har de antakeligvis nok penger til innfri lånet, og kommer kanskje til å gjøre dette i løpet av ganske kort tid, sier han til TDN Finans.

Aksjemarkedet ser også ut til å være svært fornøyd med planene. Rec-aksjen stiger 20 prosent til 3,79 kroner.

Rec Silicon, som blir en ren silisiumsselsprodusent, vil få hovedkontor i USA, mens solenergiselskapet Rec Solar, som produserer wafere og solcellemoduler, vil få hovedkontor i Singapore. . Aksjonærene i Rec vil tilbys aksjer i Rec Solar, og de største aksjonærene, inklusive Umoe og Øystein Stray Spetalen garanterer plasseringen av Rec Solar-aksjene.

Rec Solar verdsettes til 800 millioner kroner. Selskapet får med seg 300 millioner kroner i kontanter, samt en ubenyttet kredittfasilitet på 200 millioner kroner.

Fornøyd med kvartalstallene
Rec var blant de mange store norske selskapene som la frem kvartalstall torsdag morgen. Selskapet fikk et resultat før ned- og avskrivninger (ebitda) på 152 millioner kroner i andre kvartal 2013, mens det var ventet et ebitda-resultat på 57 millioner kroner ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans.

Hermanrud mener andrekvartalsrapporten var god.

- Det siste er at tallene i kvartalet var rimelig bra, og noe bedre enn jeg hadde ventet, selv om det er mindre viktig, sier han til TDN Finans.

LES MER:

<b>Rec blir delt i to</b>

<b>Rec stiger kraftig på Oslo Børs</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.