Dette er en konseptbil fra Lexus som går under navnet LF-NX. Aggressive linjer viser vei mot en ny og mindre crossover fra Lexus, en bil som vil konkurrere mot blant annet Range Rover Evoque.

Les test av Range Rover Evoque: Strøken jålebil

Hvor lik en produksjonsmodell kan bli bilen her avbildet er ikke avklart ennå.

- Vi har tatt en risiko, og vi håper at reaksjonene blir positive. I tilfelle er det ingen grunn til at produksjonsbilen ikke kan se ut som dette, sier designansvarlig for prosjektet, Nobuyuki Tomatsu ifølge det britiske nettstedet Autocar.

Se flere store bilder av bilen i DN Play.

Lexus LF-NX Concept er lakkert i en ny Brushed Metal Silver eksteriørfarge som skal gi et inntrykk av at hele bilens karosseri er skåret ut av et stykke metall.

Interiøret i bilen viser et førerorientert miljø. Dashbordet er inndelt i en øvre og nedre sone for best mulig brukeropplevelse. Nytt innvendig er en ny versjon av Remote Touch Interface (RTI) med touchpad for enklere bruk.

Også LF-NX Concept er selvfølgelig en hybridmodell, uten at vi vet flere tekniske detaljer enn akkurat det. Ifølge det britiske nettstedet Autocar, får bilen samme drivlinje som i ES 300h som selges på det amerikanske markedet, altså 2,5 liters bensinmotor på 156 hestekrefter samt en elektriskmotor som skal gi omkring 200 hestekrefter til sammen.

Bilen vises for første gang under den store bilutstillingen i Frankfurt som åpner i neste uke.

Les test av Lexus IS 300h: Pålitelig luksus til hyggelig pris

Se flere store bilder av bilen i DN Play.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.