Scana Propulsion, som leverer fremdriftssystemer til skip, har blitt rammet hardt av nedgangen i oljenæringen. Propulsion er et datterselskap av børsnoterte Incus Investor og har lenge primært livnært seg på å offshore serviceskipsnæringen, men dette markedet har krympet betydelig de seneste årene.

Nedturen har tvunget selskapet til å tenke nytt og gjennomføre store interne omstillinger for å takle den nye hverdagen ved å finne nye markeder for selskapets produkter og tjenester. Nå gir tiltakene resultater.

Selskapet meldte nemlig i morgentimene torsdag at det har mottatt kontrakt fra det russiske skipsrederen Lenin Kolkhoz gjennom skipsverftet AO Shipyard Yantar for levering av fremdriftssystemer til tre fiskebåter. Samtidig har også selskapet fått en mindre kontrakt i Norge for to fiskebåter, som gjør at det samlede volumet av nye kontrakter er rundt 35 millioner kroner.

- Vi opplevde en brutal nedgang fra oljesektoren og måtte omstille oss. Endelig ser vi resultater, sier administrerende direktør Inge Bøen i Scana Propulsion til DN.

God butikk

Scana Propulsions morselskap er Incus Investor, tidligere Scana Industrier, som styres av Bjørn Torkildsen.

- Det er en svært viktig kontrakt for Propulsion, som viser at selskapet er i stand til å engasjere seg i nye markeder og nye segmenter, sier Torkildsen.

Han forsikrer om at denne strategien vil fortsette.

- I Incus satser vi tungt på nye segmenter, og Scana Propulsion er et strålende eksempel på et selskap som lykkes godt med det, sier konsernsjefen.

Bøen forklarer at ett av nye tiltakene Scana Propulsion har innført ved kontrakten med russerne er service på det aktuelle utstyret.

- Det har nå blitt en veldig god butikk, og er noe vi selvsagt er svært fornøyd med, sier han.

Norge innførte sanksjoner mot Russland i august 2014 som en reaksjon på Russlands opptreden i Ukraina, og handelen mellom landene har stupt som et resultat, særlig fordi Russland har innført motsanksjoner som sammer den norske sjømateksporten. Incus bekrefter imidlertid at kontrakten er klarert med Utenriksdepartementet.

Følg markedet med DN Investor

Les også: Dagens aviser på 1-2-3

Oljekommentaren: - Vi har fortsatt et tilbudsoverskudd (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Alpinguttas styrkeøvelser: Push-ups med strikk og vekt
Aleksander Aamodt Kilde viser deg øvelsene
00:51
Publisert: