Skanska har kjøpt utviklingseiendommen Sinsenveien 51-53 av Axer Eiendom, melder nettstedet Business Wire onsdag.

Handelen er den største enkeltinvesteringen som Skanska har gjort i Norge siden år 2000, og har en prislapp på 360 millioner kroner.

Boligprodusenten vil realisere byggingen av mellom 300 og 350 boliger fordelt på den 14.000 kvadratmeter store eiendommen i fire byggetrinn fra 2019 og utover.

- Vi er godt fornøyd med å ha sikret oss denne attraktive eiendommen som passer godt inn i eiendomsporteføljen vi holder på å bygge opp. Det er et av de siste områdene på Løren/Sinsen som ikke er utviklet til boligformål, uttaler Arne Brovold, konserndirektør i Skanska med ansvar for eiendomsutvikling i en pressemelding.

Også for Axers del er handelen noe spesiell.

- Det er første gang vi selger en eiendom videre uten å videreutvikle den, men denne gangen var det riktig. Salget av Sinsenveien gir oss mulighet til å gå inn i flere nye prosjekter mer tilpasset vår forretningsstrategi, sier Borger Borgenhaug, administrerende direktør og eier i Axer Eiendom i pressemeldingen.

Området er i dag bebygget med kontorbygg og garasjeanlegg. Det vil den fortsette å være frem til prosjektets oppstart i 2019, opplyser kommunikasjonsdirektør Pål P Syse i Skanska Norge til DN.

- Nå vil vi igangsette en prosess med omregulering til boliger. I mellomtiden er dette en løpende bedriftseiendom. Markedet i forhold til boliger vil ikke merke noe før om et par år, sier han.

Etterspørselen etter boliger i hovedstaden er stor, og boligprisene i Oslo beveger seg deretter.

Les også: - Slik skapes et sterkt underliggende press i boligmarkedet

- Hele Sinsen/Løren-området er i ferd med å bli konvertert fra et typisk kontor- og handelsområde til boligområdet. Dette er den siste store konverteringen i et slikt område nært sentrum, sier Syse.

Skanska Eiendomsutvikling har tidligere i år investerte i utviklingseiendommer som gir cirka 920 antall boliger. I mars vant i tillegg selskapet konkurransen om å bygge det nye Deichmanske hovedbibliotek i Bjørvika i Oslo.

 

Les også: Leilighetsprisene steg 123 prosent raskere enn eneboligprisene

Nå kan du kjøpe deg en «80-roms»

Enorm interesse førte til kollaps i meglerens system  

 

Se DNtv:

Disse sitatene vil Donald Trump bli husket for
Disse uttalelsene vil han bli husket for: Donald Trump om flyktninger, Mexico og Hillary Clinton
03:33
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.