Regjeringspartiene har gjort helomvending og går sammen med resten Stortinget inn for utvidet rapporteringsplikt for norske selskaper i utlandet, såkalt land-for-land-rapportering.

Mandag stemte Stortinget over Arbeiderpartiet, SV og Miljøpartiets De Grønnes forslag om å styrke regelverket, men fikk verken støtte fra Høyre og Frp eller Venstre og KrF. Så gjorde regjerings- og støttepartiene helomvending, og torsdag ble alle partiene på Stortinget enige om å skjerpe arbeidet med finansiell åpenhet.

Partiene er enige om at forskriften om land-for-land-rapportering (LLR) nå også skal inneholde informasjon om datterselskaper og støttefunksjoner i tredjeland. Det innebærer blant annet at norske selskaper som har slike underdivisjoner i såkalte skatteparadiser, nå må rapportere for eksempel hvor mye de har betalt i skatter og avgifter til hvert enkelt land.

Forslaget til vedtak fremmes av finanskomiteens leder, Hans Olav Syversen (KrF), i fredagens debatt om Revidert Nasjonalbudsjett. Stortinget er også enige om å be regjeringen vurdere hvordan det kan etableres et tilsyn med rapporteringspliktige etter LLR-regelverket. Dette vil styrke Stortingets mål om å synliggjøre uønsket skattetilpasning.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

«Something is rotten in the state of Denmark»

Olje for 50 milliarder til salgs på norsk sokkel

Se DNTV: Bekymret over arbeidsledigheten blant unge

Bekymret over arbeidsledigheten blant unge
- Viktig at ungdommen fullfører videregående, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre.
01:36
Publisert: