Etter Panama Papers-avsløringene er det langt flere enn før som opplyser skatteetaten om skjulte formuer, skriver VG.

Rekordmange har tatt kontakt med skatteetaten i løpet av årets første halvår for å melde inn verdier som skulle vært innrapportert tidligere. Om man gjør dette slipper man å betale tilleggsskatt, og man slipper å risikere å bli politianmeldt, skriver VG.

Det er 295 personer som i løpet av årets første halvår har tatt kontakt med skatteetaten for å opplyser om verdier de skulle ha skattet av tidligere, mot 161 personer ved samme tid i fjor.

– Vi ser at det har vært en rekordstor bruk av ordningen det siste halvåret. Dette kan skyldes Panama Papers-avlsøringene og økt oppmerksomhet rundt internasjonal beskatning. Det tror jeg er positivt, fordi folk tenker over hva de bør melde inn, sier skattedirektør Hans Christian Holte i skatteetaten til avisen. (©NTB)

Følg markedet på DN Investor

Hør DNs podcast der vi blant annet diskuterer høsten i aksjemarkedet, utsiktene for rentekutt og om bunnen er nådd for norsk økonomi.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

 

Les også på DN.no:

 Donald Trump mister draget på damene (+)

Vraket fra Arendalsuka

Kunnskapsministeren: Norsk skole trenger flere timer

Utbyttefest for gründertrio dnPlus  (DN+)

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.

Anbefalt av DNTV:

Dette er dronen som forfølger deg
Slik gikk det da DN forsøkte å riste av seg norske Staakers nye drone.
01:07
Publisert:

Håper på suksess med The Airlander 10 - et luftskip som kan ta av og lande rett opp og ned og holde seg i luften i ukesvis
Selskapet bak, Hybrid Air Vehicles, håper luftskipet vil bli brukt innen bistand og frakt av varer til steder som ikke kan nås av vanlige fly. Skipet kan frakte opp mot 80 tonn og nå en hastighet opp mot 148 km/t
01:07
Publisert: