Seismikkselskapet TGS melder tirsdag at Økokrim har siktet selskapet for brudd på skatte- og verdipapirhandelslovgivningen, og at Økokrim har iverksatt en ransakelse av selskapets kontorerer i Asker i morgentimene.

I stedet for "See the Energy", som lyser opp over TGS-logoen på hoveddøren og i resepsjonen, ser Økokrim nå igjennom selskapets papirer og data i det DN ankommer selskapets lokaler.

Direktør for Global Services i TGS, Knut Agersborg, bekrefter at Økokrim fortsatt er tilstede. Han er den eneste fra toppledelsen som er i Asker.

- Økokrim var her før jeg kom på jobb i åttetiden i morges, og de er her fremdeles, sier han til DN.

Agersborg vil ikke fortelle hvor mange fra Økokrim som nå ransaker kontoret hvor det jobber nærmere femti personer.

- Det vet jeg ikke. Det er bare her av våre kontorer hvor Økokrim er nå, sier han.

Ifølge TGS er forholdene knyttet til en kontrakt inngått med Skeie Energy, senere kjent som E&P Holding, i 2009, opplyses det i dagens melding.

Førstestatsadvokat Marianne Bender i Økokrim bekrefter at TGS er siktet, og at flere personer er pågrepet og flere selskaper er ransaket. Det er mistanke om unndragelser på "flere hundre millioner kroner".

-  Fordi TGS selv har sendt ut en melding, kan jeg bekrefte at TGS er en av de siktede. De andre selskapene kan jeg dessverre ikke identifisere nå, sier hun til DN.

Agersborg sier han ikke kjenner til avtalen med Skeie Energy.

- Vi jobber som normalt, sier direktøren.

- Er det ikke litt rart å ha Økokrim gående rundt i gangene?

- Vi samarbeider fullt ut med Økokrim, sier Agersborg.

Les også:
Økokrim-razzia hos TGS

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.