Tidligere har Skoda kun frigitt tegninger av konseptbilen de skal vise under årets bilutstilling i Geneve som åpner i mars. Nå er bilder og mer teknisk informasjon om Skoada VisionS sluppet. Det poengteres at det er en designstudie, men den er neppe laget for moro skyld. Både utseende og drivlinje kan vi regne med å finne på fremtidige biler fra Skoda.

Som de fleste andre nye modeller i Volkswagen Gruppen er også denne bilen nygget på MQB-plattformen. Bilen har en lengde på 4,70 meter, er 1,91 meter bred og 1,68 meter høy. Innvendig har den plass til syv, og skal ifølge produsenten være romslig. En akselavstand på 2,79 meter skal sørge for det.

 

Bilen har en ladbar hybrid-drivlinje på til sammen 225 hestekrefter, som tar den fra null til 100 km/t på 7,4 sekunder. Det oppgitte forbruket er på 0,19 liter på mila, noe som tilsvarer 45 gram CO2 per kilometer. Batteriet, som sitter foran bakakselen, er på 12,4 kWt og gir en elektrisk rekkevidde på opptil 50 kilometer.

Systemet består av en bensinmotor på 1,4 liter og en effekt på 156 hestekrefter. Denne hjelpes av en elektrisk motor som er integrert i dsg-girkassen, og begge disse driver forhjulene.

I tillegg har bilen en elektrisk motor på bakakselen som yter 85 kilowatt, det gir altså firehjulsdrift uten noen mekaniske koblinger. 

De tre motorene skal kunne samarbeide på en svært fleksibel måte, og man kan velge mellom å kjøre hel-elektrisk, lade batteriene med bensinmotoren eller samkjøre de tre motorene for å oppnå mest mulig samlet effekt.

Les også: Sjekk den nye suven fra Skoda

Så mye koster VWs nye suv

Se video fra lanseringen av Volvo V90 denne uken:

 

Familiens drømmebil
Volvos nye stasjonsvogn V90 blir garantert en stor suksess.
01:23
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.