Regjeringen ønsker å heve karakterkravet fra tre til fire i fellesfaget matematikk for dem som vil inn på lærerutdanningen. Det mener leder Petter Aaslestad i Forskerforbundet er en svært dårlig idé.

- Du kan bli en utmerket norsklærer uten å ha en firer i matte, sier han i en pressemelding.

- Trenger alle

Aaslestad mener karakterkravet kun bør gjelde dem som skal bli mattelærere.

- Innføres det for alle, slik regjeringen ønsker, risikerer vi å miste mange lærertalenter innenfor de andre fagene, hevder han.

Norge vil i 2020 vil mangle 23.000 lærere, viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB). Ifølge Forskerforbundet er dette i seg selv et argument for at flest mulig må få slippe til på utdanningene.

- Vi trenger alle som har lyst og som er flinke nok i de fagene de skal undervise i, sier Aaslestad.

Vil tilby forkurs

Kravet skal gjelde fra og med høsten 2016. I et innlegg i DN nylig forsvarte kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) det som ett av en rekke tiltak i det såkalte Lærerløftet.

«Hensikten er å heve nivået på søkerne til lærerutdanningen, ikke å stenge motiverte folk ute fra læreryrket. Derfor vil det også bli mulighet til å gjennomføre et forkurs i matematikk for dem som ikke har en firer fra videregående. Består man en avsluttende eksamen, som krever et ferdighetsnivå tilsvarende karakteren fire, vil man også være kvalifisert», skrev han.

Les også:
Til sak for å få tilbake huset
Gruvegiganter kan ha bommet fullstendig om Kina
Savner ungdommelig arbeidslyst (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.