I høst vil alle fjerdeklassinger i Oslo få tilbud om et seks ukers gratis kodekurs.

Dette skal foregå etter skoletid, i regi av Aktivitetsskolen (AKS), men også være åpent for de som ikke har AKS-plass.

Skolebyråd Tone Tellevik Dahl bruker to millioner kroner på satsingen.

– Fremtiden vil være avhengig av arbeidskraft som er godt kjent med teknologi og som har kompetanse innen realfag. Vi tror at ved å både lære ungdomsskoleelever og fjerdeklassinger koding vil ungdommene bli klare for arbeidslivet, sier Tellevik Dahl.

Nytt valgfag
For også ungdomsskoleelevene skal lære programmering til høsten.

Regjeringen deler ut 15 millioner til kommuner og friskoleeiere over hele landet som vil teste ut dette som valgfag på ungdomsskolen.

Søknadsfristen er 1.mars, og Oslo vil stå på søkerlisten.

– Selvfølgelig vil vi søke om å delta i forsøket. Programmering som valgfag passer godt inn i våre ambisjoner for å øke interessen for realfag og den digitale kompetansen, men på ungdommens premisser, sier Tellevik Dahl.

Lærere blir "moocet"
Lærere som skal undervise i valgfaget vil selv få undervisning i programmering via en MOOC og få delta på faglige samlinger.

AKS-kurset til fjerdeklassingene i Oslo er etter modell fra organisasjonen «Lær kidsa koding», og ambisjonen er at tiendeklassinger etterhvert selv skal kunne undervise fjerdeklassingene.

– Et viktig mål med å innføre koding som valgfag er å øke elevene sin interesse for teknologi og realfag. Gjennom koding får elevene erfare at realfagene er kreative og spennende, og ikke minst er denne kompetansen viktig i fremtiden, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen i en pressemelding.

Les også:

Bruker minst tid på studiene - får best karakterer

Her er de mest fornøyde studentene

Slutt på jentepoeng i flere fag ved NTNU

Sluttet med tilfeldig surfing - tok nettkurs dnPlus

Fotograf gikk i konfirmasjon, ble oljekonsulent dnPlus (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.