Torsdag skal skottene stemme ja eller nei til å bryte ut av Storbritannia og danne sin egen selvstendige nasjon. Nå har David Beckham meldt seg på i kampen om stemmene.

De siste par årene har det vært et klart flertall for nei-siden  -  for at skottene skal fortsette som en del av Storbritannia.  De siste ukene har de som ønsket å bryte ut tatt kraftig innpå, og like før forrige helg ledet ja-siden.

Nå har David Beckham meldt seg på på nei-kampanjens side. I et brev til skottene som ble publisert i dag ber han dem tenke seg nøye om før de stemmer for et brudd med England, Wales og Nord-Irland.

«Avgjørelsen om dere vil stå alene eller være en del av vårt felles land er selvsagt opp til dere. Det er ikke min intensjon å fortelle dere hva dere skal gjøre. Avgjørelsen vil uansett ha en stor innflytelse for alle oss i Storbritannia.»

«Vi vil at dere skal vite hvor høyt vi setter dette forholdet og vennskapet» skriver Beckham.

Han er en av mange høyprofilerte Engelskmenn som har løpt samme ærende de siste dagene. Også en rekke bedrifter og finansinstitusjoner har bedt skottene pent om å ikke bryte ut.

Den siste meningsmålingen viser at nei-siden - de som vil beholde Storbritannia som en union - utgjør 53 prosent, mens ja-siden er på 47 prosent. Da er alle som er usikre holdt utenfor.
Les også:
Frykt for ny it-sprekk
Mener Sverigedemokraterna har blitt likere Frp
- Jeg har vel ikke noen historikk for å lansere ting jeg ikke tjener penger på
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.