Ny britisk studie viser størrelsen på Skottlands banksektor vil gjøre landet utsatt for en ny finanskrise ved en eventuell uavhengighet.

Det er magasinet The Banker som har publisert studien, som er pessimistisk på Skottlands vegne dersom landet skulle oppnå selvstendighet i folkeavstemningen i september.

Banksektoren i et uavhengig Skottland vil nemlig ha verdier som er tolv ganger så store som deres bruttonasjonalprodukt (BNP).

Dette vil utgjøre en risiko for landets økonomiske stabilitet, heter det i studien. Både ja- og nei-siden i uavhengighetsspørsmålet hevder at Skottland vil ha en økonomisk fordel hvis deres syn får gjennomslag.

Til sammenligning var Islands banksektor ti ganger så stor som landets BNP før finanskrisen, skriver magasinet.

Les også: Skotsk skremsel

Jevnt løp foran folkeavstemning i Skottland  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.