Långiverne tar over det meste i kriserammede Voss of Norway, og gründerne og de gamle aksjonærene har tapt nesten alt som er investert, skriver Finansavisen.

Gamle långivere har nemlig fått reforhandlet sine vilkår til det dramatisk bedre. Gamle investorer har blant annet tegnet seg for et nytt konvertibelt lån på 22,6 milioner kroner til tegningskurs på usle to kroner per aksje.

Les også: Voss of Norway reddet


Massivt verdifall

Innkallingen til generalforsamling gir lite å glede seg over for dagens aksjonærer.

De gis muligheten til å tegne seg for inntil 27,4 millioner kroner før det åpnes for andre investorer. Totalt kan det bli snakk om en emisjon til 50 millioner kroner.

Voss of Norway var til tross for verdifall priset til 680 millioner, ifølge Finansavisen. Med dagens kurs er verdien nå under 100 millioner kroner, og det meste av disse verdiene kan ifølge avisen tilskrives långiverne.






(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.