Kapitalforvaltningsselskapet Acta taper penger, og ledelsen er tydelig skuffet over kvartalsresultatet.

I tredje kvartal 2009 gikk Acta med én million kroner i minus etter skatt, og håpet var å tjene penger igjen i fjerde kvartal etter omfattende endringer i selskapet. Men tapene fortsatte: Acta er skuffet over seg selv

- Vi er ikke fornøyd med inntektene, men vi sitter ikke stille og ser på utviklingen. Inntektene må økes i 2010, sa Acta-sjef Geir Inge Solberg på dagens resultatpresentasjon.

Han understreker at det tar tid å reetablere "nye" Acta, men at man er på god vei. Nå må også resultatene komme.

Derfor tar Acta grep og iverksetter nødvendige initiativer som sammen med allerede implementerte tiltak vil øke selskapets andel av verdikjeden og dermed pynte på bunnlinjen.



*** Acta har ambisjoner om å øke rådgivningsvirksomheten relatert til kundenes porteføljer. Ved å tilby markedet sin nye porteføljekonto skal kundene betale for rådgivningen direkte, og ikke for produktet (produktnøytral prising).

*** De svake marginene forklares med at de mest populære aktivaklassene dette kvartalet, aksjefond og forsikringsløsninger, er produkter med lave marginer. Acta vil nå ha mer av verdikjeden og oppretter en corporate finance-avdeling.

*** 2.000 nye kunder kommer inn fra Axir. - Dette er kunder som kan utvikles videre. Vi ansetter 20-40 nye rådgivere for å dekke behovet, opplyser Solberg.

*** - Acta tror på diversifisering. Vi forventer at kundene vil reallokere sine midler, slik at de får en spredning på sine porteføljer. Å spre investeringene er til fordel for både Acta og kundene, sier Acta-sjefen.

*** Direkt-segmentet til Acta utgjorde fem prosent av nytegninger i fjerde kvartal. Acta bygger nå videre på Direct-segmentet.



- Avhengig av godt omdømme
- Restruktureringen i 2009 har fått ned kostnadene. Nå må fullt fokus fremover være på inntektssiden, understreker Geir Inge Solberg. Én ting han gleder seg stort over, er at tilliten til Acta har økt:

- Vi er glade for at omdømmet vårt er på vei oppover. Det er vi helt avhengige av, sier han.

Les også: Acta er skuffet over seg selv
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.