Kundenes tillit til kapitalforvaltningsselskapet Acta er på vei tilbake: Brutto tegninger i kvartalet var på en drøy milliard kroner - mer enn dobbelt så mye som i tredje kvartal 2009.

- Vi er meget godt fornøyd med tegningen, men ikke med resultatet, sier Acta-sjef Geir Inge Solberg på dagens presentasjon.

"Selv om bruttotegningen er på et meget høyt nivå, er marginene lave og kvartalsresultatet er følgelig ikke tilfredsstillende", skriver selskapet selv i kvartalsrapporten.

- Beholdt de beste
Tapene fortsetter nemlig for Acta. Underskuddet i fjerde kvartal er på drøye ti millioner kroner (se tall i tabell).

I tredje kvartal 2009 gikk Acta med én million kroner i minus etter skatt, og håpet var å tjene penger igjen i fjerde kvartal etter omfattende endringer i selskapet.

Acta-sjefen sier han er imponert over tegningen per rådgiver.

- Rådgiverne har økt effektiviteten, og det viser at vi har beholdt de beste, sier Solberg. Nå skal han hente inn 20-40 nye rådgivere for å øke salgsstyrken.

Nye lønnsomhetsplaner
Nå tar Acta ytterligere grep for å få opp lønnsomheten.

"Acta vil sette i verk nødvendige initiativer som sammen med allerede implementerte tiltak vil øke selskapets andel av verdikjeden og dermed forbedre resultatet", heter det i kvartalsrapporten.

Acta forklarer de svake marginene med at de mest populære aktivaklassene dette kvartalet, aksjefond og forsikringsløsninger, er produkter med lave marginer. Acta vil nå ha mer av verdikjeden og oppretter en corporate finance avdeling, og har også ambisjoner om å øke rådgivningsvirksomheten relatert til kundenes porteføljer.

Kvartalsresultatet tynges dessuten av kostnader Acta har hatt for å finne en løsning med Kaupthing i Lehman Brothers-saken i Sverige.

- Jeg er glad vi har lagt 2009 bak oss. 2010 blir det første hele året for "nye Acta", sier Solberg.

Les mer: Tilbys å tape 150.000 kroner hver

3. kvartal 2009: Rikingene løfter Acta

2. kvartal 2009: Ingen flying start for "nye Acta"

Her finner du alle oppdaterte børs- og finansnyheter


Les også:

Spår Børsen i 500

Eksperter tror på superår på Oslo Børs
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.