Bygningssjefen i Kragerø kommune anbefaler i et brev til Fylkesmannen i Telemark at Celina Midelfarts planer om ny hytte med nedsprengt basseng i Portør godkjennes, skriver ta.no.

Sommeren 2007 betalte kosmetikkdronningen 22,5 millioner kroner for den svært attraktive strandeiendommen til den pensjonerte skipsrederen Knut Utstein Kloster.

Den 15 mål store Portør-eiendommen ligger ytterst i havgapet, med utsikt til hele skjærgården.

Midelfart planlegger å rive eiendommen, og bygge en erstatningshytte. I den forbindelsen har hun samtidig søkt om å få sprenge ut plass til et basseng i svaberget ved den nye hytta.

Se bilder av eiendommen her (ekstern lenke)

I søknaden til kommunen skriver Midelfarts arkitekt at hun ofte er alene på hytta, og ser et stort behov for et basseng der det kan bades sikkert.

Det pekes også på at det grunnet masse sjøgress er lite attraktivt å bade på eiendommens nordside, og at det er farlig å ta seg ut i vannet fra strandlinjen i øst uten tilrettelegging med badetrapp, platting, eller lignende. Kommunen har tidligere gjort det klart at at det ikke vil tillates noen inngrep som kan bedre tilkomsten til vannet.

Svømmebassenget berører kommunens retningslinjer for dispensasjonspraksis i strandsonen.

Nå skal Fylkesmannen i Telemark skal uttale seg om saken, siden erstatningshytta krever dispensasjon fra gjeldende reguleringsplan. Deretter skal saken opp til politisk behandling i bygningsrådet i Kragerø ifølge ta.no.

Bygningssjefen mener den planlagte erstatningshytta er bedre tilpasset terrenget enn hytta som står på eiendommen i dag, og viser også til at har vært praksis i Kragerø kommune å godkjenne erstatningshytter med samme areal og volum som bygningen den skal erstatte. I tillegg peker han på at slike bassenger normalt har blitt godtatt når de ligger i nær tilknytning til en hytte, skriver ta.no.

Les også:

<b>Kjøpt for 4,5 mill. - solgt for 43</b>

I kø for Celina Midelfart

<b>Celina Midelfart i nabokrangel</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.