Hos Carnegie ble ekstraregningen for arbeidsgiveravgift for årene fra 2006 til 2008 på 57 millioner kroner, skriver Finansavisen.

Avisen mener strid rundt denne regningen er noe av årsaken til at Anders Onarheim gikk på dagen tidligere i uken. Utad har forkl#229en så langt vært uenighet om strategiske spørsmål.

Bonusene i den norske delen av Carnegie skal ha vært oppblåst ettersom etterregningen på arbeidsgiveravgift ikke var med i bonusgrunnlaget.

Smell på smell
Den nye Carnegie-sjefen Natasha Henriksen bekrefter at meglerhuset har fått en saftig regning knyttet til bruken av indre selskap. Partnernes inntekter i det indre selskapet er omdefinert fra kapitalinntekt til lønn, noe som gjør at det skal betales arbeidsgiveravgift av den.

- Brutto er denne regningen på 57 millioner kroner. Resultateffekten etter justering for betalt skatt er på 41 millioner, sier hun til avisen. Partnerne har også blitt etterlignet for lønnen.

Henriksen sier regningen, som ble bokført i regnskapet for andre kvartal 2011, ikke får konsekvenser for bonusutbetalingene - en beslutning som skal ha blitt tatt etter Onarheims avgang.

Les også: Carnegie-sjefen går på dagen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.