Med en inntekt på 7,79 millioner kroner og en formue på 39,9 millioner i fjor, er Tore Kenneth Aadland (42) den suverent mest formuende boligmegleren i Norge, ifølge Skattelistene som ble offentliggjort fredag.

Aadland er daglig leder for Proaktiv Eiendomsmegling i Bergen. I 2011 tjente han 3,2 millioner kroner, og hadde en formue på 35,7 millioner.

- Man høster som man sår og får som fortjent, sier Aktiv-megleren om sin egen suksess.

- Prisveksvekst i boligmarkedet over tid
- Jobben min er å forvalte andres verdier på en slik måte at de får så godt betalt som overhodet mulig for eiendommene vi selger. Når kundene våre gjør det godt, får vi betalt en liten del av den suksessen og merprisen vi forhåpentligvis er med på å skape gjennom god megling. Det er en takknemlig og spennende jobb, sier Aadland.

Suksessmegleren tror på et stabilt og svakt positivt boligmarked fremover.

- Markedsbalansen sammen med lavere pris på den norske kronen vil gi prisveksvekst i boligmarkedet over tid. Det vil korrigere for prisfallet som den mentale påvirkningen fra mediene har gitt, mener Aadland.

Superår for meglertopper
Det er flere enn Aadland som har hatt et bra år. Her er meglerne som har tjent mest:

Høgevarde-megleren Gregers Barman Gabrielsen (36) tjente nest mest av eiendomsmeglerne i 2012. Han hadde en inntekt på 7,76 millioner kroner i fjor, opp fra 4,9 millioner i 2011.

Partner Tom Elliot Johnsen (65) i Sem & Johnsen tjente seks millioner kroner i 2012. Han er partner i Sem og Johnsen, og har Norges tredje høyeste meglerlønn. Han tjente 2,4 millioner i 2011, og har nesten tredoblet årslønnen sin.

Kollegaen kommer også høyt opp på inntektslisten - Camilla Sem (58) tjente 4,4 millioner i fjor, og har mer enn doblet lønnen sin, fra en årslønn på 2,1 millioner i 2011.

Daglig leder i Krogsveen Tønsberg, Jørgen Erland Pettersson (57), gikk fra 2,6 til 4 millioner kroner i årslønn.

En av meglerne som har gjort det største bykset på lønnsstigen er partner Terje Tinholt i Norvik & Partners (44), som gikk fra en årslønn på 1,7 millioner i 2011 til 5,3 millioner i 2012.

Få med formue
Det er kun ti av de 29 rikeste som sitter på en formue. Aadland sitter på den største, med Miguel Vivot Sørholt (55) like under med sin formue på 32,5 millioner. Formuen hans har vokst med 7,5 millioner kroner, men inntekten har det ikke gått like bra med.

I 2011 tjente Sørholt 4,5 millioner kroner, og var en av meglerne med høyest lønn det året, men i 2012 sank årslønnen hans sunket til 1,9 millioner.

Etter en langvarig konflikt med Privatmegleren, ble han kastet ut av meglerkjeden 1. oktober i år.

Les også: - Jeg har fått småpenger

Fredrik Dyve er mannen som tar over Privatmegleren-kontoret på Skøyen etter Sørholt. Dyve tjente 5,6 millioner i fjor.





DN.no tar forbehold om feil i listene.

Les mer om skattelistene på dn.no:
Advarer Siv mot å lukke skattelistene
Brende tjente klart mest av statsrådene i 2012
Nå er Johaug rikere enn Northug
Her er Norges rikeste
Han betalte mest skatt
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.