Sector Asset Management som onsdag kjøpte 11,9 porosent av aksjene i Det norske fra DNO International, er Berge Gerdt Larsens egen riggpartner, skriver Dagens Næringsliv torsdag.

Les også: DNO storselger i Det norske

Etter at DNO fusjonerte sin norske virksomhet med Pertra ifjor høst og skapte Det norske oljeselskap, satt DNO International igjen med en aksjepost på 37 prosent i Det norske. Men DNO var forpliktet til å selge seg ned til 25 prosent eierandel innen mars i år. Ifølge aksjonæravtalen fikk DNO heller ikke lov til å stemme for mer enn 25 prosent av aksjene i Det norske.

Nå kan Berge Gerdt Larsen ha økt sin innflytelse over Det norske for kjøperen av posten er en samarbeidspartner for Gerdt Larsen. Sector Asset Management eier nemlig 50 prosent av en dypvannsrigg som også Larsen-selskapet Petrolia eier 30 prosent av, skriver Dagens Næringsliv torsdag.

Mandag 2. februar møtes aksjonærene i Det norske oljeselskap for å stemme over forslaget om å velge nytt styre.

Les mer: Oljeslag 2. februar

Styreleder Berge Gerdt Larsen i DNO kjører et hardt løp mot Det norske og ønsker å bytte ut styret i oljeselskapet. Kravet om nytt styre kommer etter at DNO har opplevd at verdien av aksjeposten i Det norske er halvert det siste året. Berge Gerdt Larsen ytret stor misnøye med kursutviklingen på DNOs generalforsamling i juni ifjor. Han gikk også hardt ut mot Det norskes utbygging av Frøy-feltet som Gerdt Larsen mener ble gjort til for høye kostnader. Misnøyen var så stor at DNO åpent kritiserte Det norskes plan for Frøy-feltet i en egen børsmelding.

Gerdt Larsen gikk senere også ut mot at Det norske solgte sin 15 prosent andel av Goliat-feltet til StatoilHydro. Striden mellom DNOs styreleder og Det norske toppet seg før jul da Det norske takket tvert nei til å kjøpe en rigg fra det Gerdt Larsen-kontrollerte selskapet Petroprod.

Lars Tell i Sector Asset Management vil ikke opplyse til DN om fondsforvaltningsselskapet vil støtte DNOs krav om utskiftning av styret i Det norske på generalforsamlingen 2. februar.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.