Bomben gikk av inne i et område hvor somaliske myndigheter og FN har kontorer. Det ligger også en flyplass inne på området i byen Baidoa, som ligger i det sentrale Somalia.

– De var fra al-Shabaab, men var utkledd i somaliske militæruniformer. Det er slik de klarte å ta seg inn, sier polititjenestemann Mohamed Dahir til AFP.

Ifølge tjenestemenn skjøt fire væpnede menn flere personer ved porten før de tok seg inn på området torsdag. Opprørerne tok seg inn i myndighetskontoret etter eksplosjonene, melder politiet.

En FN-kilde sier organisasjonen ikke ser ut til å være målet for angrepet.

Den regionale lederen Sharif Hassan var på området da angrepet startet, men er fraktet i til flyplassen i Baidoa, og blir beskyttet av styrker fra Den afrikanske union.

Byen Baidoa, som ligger rundt 220 kilometer nordvest for hovedstaden Mogadishu, ble inntatt av etiopiske styrker i 2012, etter tre år hvor den militante ekstremistgruppen al-Shabaab hadde kontrollen.

 

Les også: Asia i dag: Vil tvangsfusjonere selskaper og skape globale giganter

- De fikk Nobelprisen, men jeg fikk pengene

USA i dag: Rekordbonuser på Wall St.  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.