– Folk har spurt om å få trykke «misliker» i flere år. I dag er dagen da jeg faktisk kan si at vi nå jobber med saken, sier Facebook-grunnlegger Mark Zuckerberg.

Det var under en direktesendt spørsmål-og-svar-runde på Facebook at Zuckerberg bekreftet dette. Uttalelsen fikk trolig dem som ivrer mest etter å trykke «misliker» på det de leser, til å trykke «liker» på hans utspill.

Mye gjenstår før den nye funksjonen er på plass. Det er ikke engang sikkert om knappen vil bli kalt «misliker» eller «dislike». Zuckerberg viser til at funksjonen neppe vil være aktivert for å uttrykke forakt på meldinger folk legger ut. Det vil være mer riktig å tilrettelegge for funksjonen der man kan vise empati i saker hvor det ville vært uanstendig å trykke «liker», for eksempel på budskap om naturkatastrofer eller at noen man holder kjær har gått bort.

– Ikke alle øyeblikk er fine øyeblikk, påpeker Zuckerberg, som med utspillet tirsdag har endret syn i saken. I desember i fjor avviste han tanken på et motstykke til å trykke «liker». Det mislikte mange. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.