Dersom tiltalen blir stående og kong Felipes søster må møte i retten, er det første gang i landets historie at en som er i direkte slekt med monarken, havner på tiltalebenken. Det vil også være en ripe i lakken for Felipes løfte om «et ærlig og åpent monarki».

Forrige uke kom en dommer fram til en kjennelse som opprettholder anklagene om skatteunndragelse og hvitvasking mot den 49 år gamle prinsessen. Undersøkelsesdommer Jose Castro mener Cristina med viten og vilje nøt godt av ektemenn Inaki Urdangarins tvilsomme forretninger. Ektemannen er sammen med en tidligere forretningspartner anklaget for å ha underslått 6 millioner euro – fra offentlige midler tildelt en veldedig stiftelse. Selv har hun forklart at hun stolte på ektemannen og ikke visste noe om forretningene hans.

Inntil nylig ville det vært utenkelig å gå etter prinsesse Cristina, men det endret seg etter skandalen rundt stiftelsen der ektemannen, som tidligere har spilt på Spanias OL-lag i håndball, var styreformann.

Prinsessens advokat, Miquel Roca, sier han er overbevist om hennes uskyld.

– Det er ikke et spørsmål om å være optimist eller pessimist. Det er snakk om en fullstendig overbevisning.

Les også:
Dette er meglertoppens to viktigste råd til dagens boligselgere
Dyreste Europa-sommer på fem år
Etterlot gigantformue (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.