Spanske renter steg både i den korte og lange enden, og 30-åringen steg til 7,329 prosent, det høyeste noen sinne i euroområdet, selv om eurogruppens finansministre ble enige om å frigjøre 30 milliarder euro i en hjelpepakke for spanske banker fredag.

Les: Godkjenner krisepakke til spanske banker

- Nytt fokus
Markedsaktørene ble blant annet bekymret av at Valencia varslet at de vil søke støtte fra hjelpefondet som ble skapt i forrige uke.

Samtidig kuttet Spania sine vekstanslag, og landet venter ikke lenger vekst i 2013, selv om finansminister Cristobal Montoros uttalelser om at resesjonen i 2012 blir midlere enn fryktet

-Det er nytt fokus på Spania, og det ser ut som det er et lite «run» på spanske obligasjoner, sier strateg Jim Russell i U.S. Bank Wealth Management til Wall Street Journal.

Fornyet tvil
EUs økonomikommissær Olli Rehn fastholdt etter telefonkonferansen mellom euro-finansministrene at Spania ventes å rette opp sitt store underskudd på en bærekraftig måte innen 2014.

Den fornyede tvilen på Spanias økonomiske utsikter bidro til at euroen svekket seg markert, og at spreadene mellom tyske renter og europeriferien gikk ytterligere ut.

Obligasjonsmarkedet
Samtidig steg etterspørselen etter «tryggere» korte og lange amerikanske statspapirer.

-Obligasjonsmarkedet flyttet seg fra et ubønnhørlig focus på utviklingen I Europa til de bredere utfordringene for den globale veksten. Dessverre er ikke veksthistorien noe mer oppløftende, sier Citi-strateg Michael Brandes.

Les mer: Spanske regioner sliter tungt

Kutter kraftig vekstanslagene: Spania varsler nedgang til neste år (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.