Flere av Spanias delvis selvstyrte regioner vil trolig be spanske myndigheter om kriselån, skriver en spansk avis.

Regionen Murcia avkrefter imidlertid at de har bestemt seg for å be om hjelp, slik avisen La opinion de Murcia skrev søndag.

Avisen siterte lederen for de lokale selvstyremyndighetene i Murcia, Ramon Luis Valcarcel, på at regionen vil be spanske myndigheter om rundt 200-300 millioner euro i økonomisk krisehjelp.

Spanske myndigheter opprettet i forrige uke et offentlig fond på 18 milliarder euro, 133 milliarder kroner, som skal brukes til å støtte landets delvis selvstyrte og svært gjeldstyngede regioner.

- Ikke tatt en avgjørelse
– Vi undersøker mulighetene i fondet, men det er ikke tatt en avgjørelse når det gjelder dette, heter det i en uttalelse fra myndighetene i Murcia søndag kveld.

Valcarcels uttalelser skal ha handlet om andre finansieringsmuligheter.

Valencia øst i landet har imidlertid allerede bestemt seg for å søke om hjelp fra fondet. Avisen La opinion de Murcia listet søndag opp flere av landets 17 regioner som trolig kommer til å gjøre det samme.

De regionale myndighetene er avgjørende for at Spania skal kunne kutte offentlige utgifter og oppfylle den konservative regjeringens innstrammingspolitikk. Regionene får mye av skylda for at Spania ikke klarte å holde målet om budsjettunderskudd i fjor.

Les også: Spanske småsparere kan tape stort

<b>Spania kan bruke kriselån til å kjøpe egen statsgjeld</b>


<b>Spanske renter stiger til over syv prosent</b>

<b>Andelen misligholdte lån i spanske banker stiger </b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.