Oslo Børs sto for tidenes comeback i 2009, med en oppgang på godt over 60 prosent. Ser man på oppgangen siden dippen i mars har aksjemarkedet steget hele 90 prosent.

Det store spørsmålet nå er om oppgangen kommer til å fortsette, eller om den har vært for stor.

Resesjonen er over
Nordeas aksjestrateg Jørn Lyshoel er ikke i tvil; comebacket kommer til å fortsette i 2010 også.

- I Norge er resesjonen allerede over. Det norske markedet er, etter vårt syn, greit priset for øyeblikket, skriver han i en fersk oppdatering.

Han peker på at prisingen av de børsnoterte selskapene steg mot slutten av 2009, som reflekterer at forventningene til selskapenes inntjening er på vei opp.

- Vi forventer at den sykliske gjeninnhentingen kommer til å fortsette i 2010, og at det kommer til å bli et år der inntjeningen hos selskapene virkelig kommer tilbake og at det kommer til å drive aksjekursene enda høyere, skriver Lyshoel.

Når 500 poeng
Ifølge strategen kommer gjeninnhentingen i den globale økonomien, spesielt i fremvoksende økonomier til å dra råvareprisene høyere. Det er godt nytt for den råvaretunge børsen her hjemme.

Resultatestimatene har blitt gradvis revidert opp både for 2009 og 2010 de seneste månedene. Estimatene tar høyde for en resultatvekst på 38 prosent i 2010 og 21 prosent året etter.

- Vi tror at hovedindeksen på Oslo Børs kommer til å nå nær 500 poeng innen slutten av 2010, mener Lyshoel.

Avgjørende aksjeplukking
Spådommen er basert på historisk utvikling ved tidligere comeback.

- Ettersom de fundamentale forholdene kommer til å bli enda viktigere i 2010, kommer aksjeplukking til å bli avgjørende. Vi tror at fokuset kommer til å bli mer på de mindre selskapene når vi beveger oss gjennom året, ettersom de har en tendens til å gjøre det bedre enn markedet et år etter en nedtur, skriver han.

Her er Lyshoels favorittaksjer for 2010:





Les også: - Krisen har så vidt begynt

- Jeg har ikke vært mer bearish på et år

Her finner du alltid oppdaterte børs- og finansnyheter (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.