Norwegian faller markert på Oslo Børs etter at selskapet idag presenterte tall for andre kvartal.

Samtidig har SAS har meldt at de vil øke antall flyvninger i Skandinavia, noe som ifølge analytikere kan føre til fortsatt prispress.

Analytiker Per Haagensen i Fondsfinans mener at man ikke skal se for mye på kvartalet isolert sett, da det ble påvirket av både askeproblematikken og en vekterstreik.

- Resultatet var noe svakere enn ventet, men det var store sprik i analytikernes forventninger. Avviket skyldes større enn ventet følgeeffekter av askeskyen som gjorde det vanskeligere å oppnå god billettpris samt økte kostnader. I tillegg har streiken blant vektere bidratt til å trekke opp kostnadene. Disse to enkelthendelsene har ødelagt en del for selskapet, og en skal være forsiktig med å legge for mye vekt på disse tallene, sier Haagensen til TDN Finans.

Fortsatt prispress
Han viser også til at meldingen fra SAS, om at de skal øke antall flyvninger, kan føre til fortsatt prispress.

- Vi ser at SAS nå skal øke flyflåten sin og går ganske hardt ut. Det er ingen tvil om at konkurransen fortsatt vil være hard fremover, og det er vanskelig å se for seg noen stor bedring i billettprisene. De skal nok stige litt i andre halvår, men fra et lavt nivå. Utover det er det vanskelig å se for seg at billettprisene skal veldig mye opp, sier Haagensen.

Haagensen er videre positiv til at Norwegian faser ut sine Boeing 737-300- fly til fordel for Boeing 737-800-fly, som vil bidra til lavere enhetskostnader.

- På linje med forventningene
Analytiker Kenneth Sivertsen i Arctic Securities mener at meldingen fra SAS muligens veier tyngre på Norwegian-kursen enn selve rapporten.  

- Markedet oppfatter det som at det fortsatt vil være prispress i Norden, sier Sivertsen til TDN Finans. Han mener at selskapet rapporterte "på linje med forventningene" gitt utfordringene med askeskyen og vekterstreiken i andre kvartal.

Norwegian faller 5,6 prosent til 101,0 kroner, omsatt for 18 millioner kroner.

Les også:
- En stor trussel mot SAS

Straffer Norwegian (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.