Da S&P 500-indeksen sto i over 1.300 poeng i juni ifjor, spådde Albert Edwards i Société Générale at den ville falle til 500 poeng før nedgangen var over.

Les også: - Dommedag venter på børsene


I begynnelsen av mars var den nede i 666 poeng, men har siden føket rett til værs og sluttet på 850 poeng igår. En oppgang på drøyt 28 prosent fra bunnen.

Men den ferske optimismen på børsene har ikke fått Edwards til å endre sine dystre spådommer.

-Må se desperasjon og vemmelse
- Det er mye håp der ute. Deri ligger problemet. Men før jeg kan gå til overvekt i aksjer, trenger jeg ikke bare billige aksjer, jeg må se desperasjon og vemmelse, skriver Edwards i sin seneste strategirapport ifølge Finansavisen.

Nå tror Edwards at desperasjonen ikke er langt unna. For så snart investorene bestemmer seg for at de grønne spirene de ser bare er ugress, vil skuffelsen utløse nye bunner.

Han sammenligner den siste utviklingen i aksjemarkedet med slutten av 2001 da markedet steg 25 prosent på håp om bedre vekst, for så å falle 34 prosent igjen fra våren 2002.

Vil du legge vekt på spådommene til Edwards i dine aksjeinvesteringer fremover?
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.