Jan Petter Sissener, meglernestor, forvalter og grunnlegger av Sissener as, har fulgt Orkla tett gjennom mange år.

Nå tror han Orkla ikke overlever lenge som selvstendig selskap, skriver Dagens Næringsliv.

Sissener sier Orkla vil ha plenty med penger å kjøpe for når aluminium, sol og kjemi er solgt ut og selskapet er blitt et rent merkevareselskap. Men at det ikke vil bli enkelt fordi gode brands er beindyre.

- En stor utfordring for Orkla er at de ikke får priset sine egne merkevarer tilsvarende fordi de beste er lokale norske og ikke overførbare internasjonalt. Som rent merkevareselskap vil Orkla være en klar oppkjøpskandidat for mange internasjonale storaktører. Det er mange som vil ønske å ta over Orkla da, tror Sissener.

Svake tall i vente?
Hvis det er riktig som DN skrev lørdag at styreleder Stein Erik Hagen ønsker å bytte ut Orkla-sjef Bjørn Wiggen med Åge Korsvold etter bare 19 måneder, tyder det ifølge Sissener på at kvartalstallene som legges frem torsdag ikke er særlig oppløftende.

Men det kan også bety at Hagen ikke er fornøyd med fremdriften i rendyrkingen av Orkla som et merkevareselskap, eller at man rett og slett ikke er enige om hva som skal gjøres, sier Sissener til DN.

Han tror imidlertid Korsvold har bedre forutsetninger for å lykkes med restruktureringen enn Wiggen. Han mener Korsvold er en tøffere negl og en både strategisk og strukturelt tenkende person.

- Men ikke alt han har gjort er blitt til gull heller, sier Sissener til avisen.

- Tydelig signal
Nordea-analytiker Tore Østby mener Korsvold har en trackrecord som i utgangspunktet er god, men peker på at det har Wiggen også.

– Det er ikke gitt at Korsvold vil gjøre en bedre jobb enn Wiggen, men et skifte nå vil være et tydelig signal om at styret ønsker fortgang. Det skal bli veldig spennende å se resultatene som legges frem torsdag, sier Østby til Dagens Næringsliv.

Les også: Åge Korsvold overtar i Orkla
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.