Sparebank 1-bankene varsler kamp om de digitale bankkundene når de overtar det norske mobilbetaling-selskapet mCash.

Til nå har DNB gjort seg bemerket med betalingstjenesten Vipps og Danske Bank med løsningen MobilePay. Det er Sparebank 1 Nord-Norge som varsler kjøpet i en pressemelding torsdag morgen.

Gjennom kjøpet av mCASH overtar SpareBank 1-bankene nærmere 100 000 brukere, over 600 brukersteder og tilgang til ny teknologi, heter det i pressemeldingen.

Kampen igang

- Kampen om de digitale bankkundene har startet og det skal lønne seg å velge nordnorsk, sier konsernsjef Frode Janson Sparebank 1 Nord-Norge og styreleder i SpareBank 1-alliansen.

Tjenesten har vært i full drift i markedet siden mars 2014 og tilbyr betaling ved bruk av mobilen i butikk og på nett, samt vennebetaling.

- SpareBank 1 Nord-Norge moderniserer virksomheten for å kunne tilby flere og bedre banktjenester til våre kunder. Vår tilstedeværelse i landsdelen gjennom sterke finanssentre ligger fast. Nå varsler vi en satsing på ny teknologi som vil gjøre det enklere for kundene våre å håndtere deres egen hverdagsøkonomi, forklarer Janson i pressemeldingen.

Hemmelig beløp

Hvor mye Sparebank 1 betaler for betalingsløsninger er ikke oppgitt i meldingen.

- Vi er enige om ikke å snakke om summen, men legger ikke skjul på at vi er fornøyde. Vi har et godt glis om munnen, sier CEO Daniel Döderlein i mCASH til DN.

Parallelt med at mCASH skal hjelpe bankkjeden å utvikle mobilløsningen, beholder selskapet rettighetene til bruk av teknologien i utlandet, i tillegg til alle sine ansatte.

- For vår del er dette en avtale som er i både «pose og sekk», mener Döderlein, som er glad for at bankkjeden satser på norsk innovasjon.

SpareBank 1 er en allianse av 16 selvstendige banker som til sammen er Norges nest største finansaktør.

BN Bank, som eies av SpareBank 1, har vært eneste mCASH-partner siden 2012.

- Vi var blant annet sentral da Bunnpris 2. september lansert mCASH i alle sine butikker. BN Bank har også hatt, og har fortsatt, en mindre eierandel i mCASH, opplyser informasjonssjef Stig Tore Laugen i BN Bank.

 

Les også: - Norsk byggebransje er ikke lenger norsk

Professor: - Ser ingen tegn til at vi vil få et svensk «boligkrasj»

Søkerrush til McDonald's

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se også: Bordtennis, lavvo og strandstoler. Googles kontorer er litt annerledes:

Bordtennis, lavvo og strandstoler. Googles kontorer er litt annerledes.
Sjef i Google Norge, Jan Grønbech, tror de ansatte jobber bedre når de har et lekerom.
02:10
Publisert: