- Vi har konkludert med at bryggeanlegget til Carl Christian Fon avviker vesentlig fra det opprinnelige vedtaket 24.04.09, og vi vil ta dette avviket opp med Carl Christian Fon, skriver advokatfullmektig Mette Marit Juel Gulliksen i Sandefjord kommune i et brev til investor Øystein Stray Spetalen, som også gikk i kopi til Fon.

Spetalen har en stund vært i krangel med sin hyttenabo Carl Christian Fon i Sandefjord.

Investoren har flere ganger henvendt seg til Sandefjord kommune om naboen, og mener Fon ulovlig har oppført en kaifront og flytebrygge.

Les også: Spetalen er stolt av sisteplassen

- Vurderer rettsak
Spetalen har poengtert overfor kommunen at størrelsen på bryggen på Fons eiendom i vesentlig grad overstiger den gitte tillatelsen.

Ifølge Spetalen er bryggen 37 meter lang, som er 50 prosent lenger enn det kommunen har målt den til, og som det er gitt godkjenning for, skrev sb.no tidligere i høst.

Ifølge avisen har investorens forhold til hyttenabo Carl Christian Fon vært anstrengt i en årrekke, noe som har resultert i flere konflikter som kommunen har måttet ordne opp i.

- Jeg vurderer fortløpende en eventuell rettsak mot Sandefjord kommune for saksbehandlingsfeil, usaklig forskjellsbhandling og mangelfull ulovlighetsoppfølging i en sak der jeg som privatperson blir skadelidende, skrev Spetalen til kommunen tidlig i desember.

Tips oss om eiendomssaker!

Spetalen, som opprinnelig kommer fra Breidablikk i Sandefjord, tilbringer store deler av sommeren på fritidseiendommen sammen med familien.

Uforstående
Investoren har også uttrykt misnøye over at naboen benytter strandområdet til campingvogner og telting, marinanlegg og bunkring av drivstoff. I brevet heter det at campingvognene er utstyrt med fortelt og plattinger.

Disse ble fjernet i høst, ifølge Sandefjord Blad .

Entreprenør Carl Christian Fon stilte seg uforstående til naboklagen.

Han avviste at kaifronten, som ble ferdigstilt i vinter, blir brukt som brygge, slik Spetalen hevdet i brevet. Han avviste også at det foregår ulovlig camping på eiendommen.

Les flere saker om eiendom:
- Forderdelig for unge å komme inn i boligmarkedet? Det var verre før!
- Boligprisene skal opp i 2011


Les også: Spetalen er stolt av sisteplassen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.