I en børsmelding skriver Funcom at 2017 har vært det mest lønnsomme året i selskapets historie.

Funcom satt igjen med et resultat før skatt på 6,6 millioner dollar i 2017 - noe som tilsvarer rundt 55 millioner kroner etter gjennomsnittskursen for 2017.

Til sammenligning hadde selskapet et resultat før skatt på -2,8 millioner dollar i 2016, noe som tilsvarte -23 millioner kroner etter gjennomsnittskursen for 2016.

(Tallene er omregnet fra dollar med gjennomsnittskursene for 2017 og 2016, journ.anm).

Conan Exiles

Funcoms 2017 ble preget av at selskapet i utgangen av januar ga ut spillet «Conan Exiles», som førte til en sterkt hopp i salgsinntekter i første halvår.

Spillet ble gitt ut i uferdig versjon, og Funcom har siden utgivelsen jobbet med å kontinuerlig forbedre spillopplevelsen, frem mot lanseringen av den fulle versjonen.

I børsmeldingen skriver Funcom at spillet skal lanseres 8. mai 2018, på tolv språk, og over hele verden både digitalt og i spillbutikker.

Tidligere spillanmelder i VG og nåværende spillekspert i Level Up, Rune Fjeld Olsen, sa før jul at Conan Exiles kunne regnes som en suksess så langt.

– Det er klart at det blir en utfordring for Funcom å skape en ny bølge med «hype» for et spill som allerede har vært ute lenge, som hundretusener allerede har prøvd. De som spiller spill som dette har en tendens til å gå i flokk, så Funcom har en jobb foran seg, sa Olsen.

Tyngre 4. kvartal

Selskapet hadde i fjerde kvartal et negativt driftsresultat (ebit) på litt over en halv million dollar.

Etter skatt ble tapet i fjerde kvartal på hele 2,4 millioner dollar - snaut 19 millioner kroner etter dagens kurs.

Dette forklares med at kvartalet i hovedsak har blitt brukt til forberedelser til utgivelser i 2018 og transaksjonskostnader relatert til emisjonen selskapet gjorde fra svenske Robur, samt investeringer i spill-rettighetene til «Conan the Barbarian»-karakteren.

Funcom annonserte nyhetene om emisjonen, som tilfører 88,4 millioner kroner til selskapet, og partnerskapet med det svenske selskapet Heroic Signatures, som eier rettighetene til til Conan-karakteren rett før jul.

Funcom varsler i børsmeldingen at det skal starte på et nytt prosjekt.

- Et nytt, stort internt prosjekt har fått grønt lys og starter forproduksjon i mars 2018, skriver selskapet. (Vilkår)