Trøim har allerede brukt mange millioner på å dekke opp for klubbens underskudd.

Dette var bakteppet for at han og klubbens trener, Kjetil Rekdal, ble enige om at noe måtte gjøres. Nå lanseres en rekke grep som skal løfte fotballklubben.

- Dette hadde aldri vært mulig uten Tor Olav. Skal han være en investor som får effekt av investeringene sine måtte det gjøres et løft, sier Rekdal til VG.

Et av løftene som nå gjøres er å hente inn en ny trener. En avgjørende faktorene som overbeviste Ronny Deila om å ta trenerjobben, er den kommende storsatsningen, skriver avisen.

Det var etter å ha rådført seg med en rekke personer, blant annet fotballagent Rune Hauge, at Trøim skal ha kommet frem til at Vålerenga trenger en ny start.

Trøim vil nå bygge opp administrasjonen og det sportslige apparatet på nytt og legge til rette for ny talentsatsning i Oslo.

Les også:

Asia i dag: Vil selge arvesølvet til Kina

Solgte kluter for 1,8 milliarder dnPlus  (DN+)

Anbefalt av DNtv:

Disse åtte øvelsene gjør deg til en god løper
Eystein Enoksen, professor ved idrettshøgskolen, anbefaler disse teknikk- og styrkeøvelsene.
01:25
Publisert:

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

​Offshore-lønninger og Statoil-kritikk, bank-konkurranse og renten:

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.