Jaguar har fått sine interne bilombyggere i "Special Vehicle Operations" til å ta for seg sportsbilen F-Type.

Resultatet er en riktig så rask bil. F-Type SVR har en toppfart som bikker den magiske grensen på 200 mph, eller 322 km/t.

-Den nye F-Type SVR er den første serieproduserte Jaguaren som er utviklet av Special Vehicle Operations og drar fordeler av alt vi kan om presisjon, ytelser og design. Resultatet er en 200 mph superbil for alle forhold som du kan kjøre hver dag. Vi har til og med laget en cabriolet-versjon slik at entusiastene kan fråtse i lyden fra det nye eksosanlegget i titan, sier sjefen for SVR, John Edwards.

 

Foreløpig har ikke Jaguar offisielt frigitt andre spesifikasjoner, men en lekket brosjyre som Autocar omtaler, avslører at bilen får 575 hestekrefter og en akselerasjon fra null til 100 km/t på 3,7 sekunder. Det er fire tideler raskere enn dagens toppmodell F-Type R, med sine 550 hestekrefter.

Vekten skal også være spart inn ved hjelp av standard karbon-keramiske bremser, lettere eksosanlegg og mer bruk av aluminium.

F-type-modellene består nå av F-Type, F-Type S, F-Type British Design Edition og F-Type R.

Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations har ansvaret for å lage høy-ytelsesmodeller for Jaguar og Land Rover, samt personifisering av produktene samt modeller i begrenset volum. Første bil fra SVR var en Range Rover Sport SVR, som er i salg nå.

Jaguar F-Type SVR debuterer i Geneve i starten av mars, og kommer på markedet til sommeren.

Les også: Så mye koster suven fra Jaguar

Porsches minstemann blir heftigere  

Les Dns test av Jaguar F-Type: Det elegante valg

Eller se video:

Rask nytelse fra Jaguar
DN har kost seg med Jaguars nye rasekatt.
01:40
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.