En 1957 Ferrari 335 Sport Scaglietti ble solgt for rekordhøye 32 millioner euro – 306 millioner kroner – på en auksjon i Paris fredag.

Den røde Ferrarien er kun produsert i fire eksemplarer og har blitt kjørt av noen av de mest berømte sjåførene i sin tid, blant andre Peter Collins, Maurice Trintignant og Wolfgang von Trips.

Ferrarien er den dyreste racerbilen som er solgt på en auksjon, skriver den britiske avisen The Telegraph. Den tidligere rekorden var en annen Ferrari, en 250 GTO, som ble solgt for 28,5 millioner euro i 2014.

Bilen er en av de meste ikoniske fra motorsportens historie, og en fransk samler har til nå vært bilens eier i over 40 år.

Les også: Forbereder seg på prisfall etter dieselforbud
Nekter å selge Tesla til uhøflig kunde

Mercedes kutter prisen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DN Tv: Du gir deg lenge før denne suven må kaste inn håndkleet
Du gir deg lenge før denne suven må kaste inn håndkleet
Sjekk terrengegenskapene til Mercedes' nye stor-suv, Mercedes GLE.
01:31
Publisert: