Arbeidsgiverne står i kø etter de beste hodene, viser en ny undersøkelse blant de uteksaminerte sivilingeniørstudentene ved NTNU.

- Ja, dette tyder på at optimismen er tilbake. Nå er det lettere å få jobb igjen, sier Anette Kyrre, som leder studentorganisasjonen Teknologiporten.

Rundt 6 av 10 av avgangselevene i år hadde fått jobb eller tilbud om fast jobb før studieslutt. De mest ettertraktede studentene kommer fra Bygg- og miljøteknikk, Energi og Miljø, hvor henholdsvis 80 og 75 prosent var tilbudt eller hadde fått jobb før endte studier.

- Jeg vil jo si at dette er bedre enn ventet. Men vi merker at bedriftene er mer ivrige etter å holde bedriftspresentasjoner for studentene i år enn de var ifjor. Mange har også vært godt synlige gjennom finanskrisen, sier Kyrre til DN.no.

- Viktig å være synlig
I mai skrev DN.no at karrieredagen på NTNU var nær fullbooket hele fire og en halv måned i forkant.

Les: Fullbooket karrieredag

- For mange av studentene har relevante sommerjobber i den samme bedriften vært et springbrett til å få tilbud om fast jobb. Også det å skrive master- eller prosjektoppgave har hjulpet mange til å få en fot innenfor, sier Anette Kyrre.

- Dette viser også hvor viktig det er for bedrifter å være synlig tidlig og underveis i studiene, og bekrefter tidlig involvering av studenter som en viktig rekrutteringsplattform. Effekten er tosidig positiv: Cirka 75 prosent av studentene som hadde hatt relevante sommerjobber mente at dette bidro til økt motivasjon i studiet og ga dem et faglig utbytte, oppsummerer Kyrre.

 

Sommerjobb hjelper
Vil du skille deg ut i CV-bunken er det lurt å ha gjort noe annet ved siden av studiene. Hva du gjør, er mindre viktig, sa en karriereekspert til DN.no for få dager siden: - Toppkarakterer er ikke nok

Flere undersøkelser har også vist at det lønner seg å ha en relevant ekstrajobb. Studenter som har jobbet ved siden av studiene er mer attraktive enn andre på arbeidsmarkedet.

Les mer: Ekstrajobb teller mest

- Selv om det er en del studenter som ennå ikke har fått jobb, er optimismen stor. Det er svært få som tror de vil gå lenger enn tre måneder etter studieslutt før tilbudene kommer, sier Anette Kyrre ved NTNU.

82 prosent av studentene ved petroleumsfag er sikre på at de vil få tilbud om fast jobb før endt studietid.

Over 1.600 studenter deltok i undersøkelsen.

Les også:
Jobbintervjuets farligste spørsmål

Triksene som gir deg jobb nå

Her er drømmejobbene (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.