Matlaging i verdensklasse
med smart multiovn

Toppmodellen til Bosch accent line er en stekeovn med mikrobølge-funksjon, airfryer og damptilførsel. Video: Jan Morten Bjørnsen

Med en unik kombinasjon av airfryer, damp- og mikrobølgeovn-funksjoner, gir denne allsidige ovnen deg muligheten til å lage retter på restaurantnivå. Velkommen til fremtiden av matlaging.

Enten du er amatør eller matentusiast, det har aldri vært enklere å lage mat til perfeksjon.

Nå har Bosch lansert et bredt spekter av nye stekeovner: Accent line skal gjøre det enklere å lage mat hjemme, og toppmodellen har alt du trenger.

– Dette er det mest moderne som finnes på markedet akkurat nå, sier Morten Sivertsen, produktsjef i Elkjøp.

Han forteller at Bosch har laget stekeovner i en årrekke, og som Elkjøp har hatt i sortimentet i flere år.

– Forbrukerinnsikt er viktig for Bosch. Jevnlig gjennomfører de derfor forbrukerundersøkelser, både i Norge og globalt, for å kartlegge hva kunden ønsker i en stekeovn. Det legges ned mye energi og investeringer fra Bosch for å lage kvalitetsovner i ulike prisklasser.

Her to av toppmodellene og en kaffemaskin: Helt til venstre er toppmodellen – en stekeovn med mikrobølgefunksjon, airfryer og damptilførsel. I midten er den integrerte kompakte dampovnen – også med airfryer og et litt mindre ovnsrom. Kjøkkenet er fra Epoq, tilgjengelig hos Elkjøp. Foto: Gry Traaen

To ovner gir full frihet

Det er primært to av ovnene i serien som skiller seg ut: Toppmodellen – en stekeovn med airfryer, damptilførsel og mikrobølgefunksjon. Og en integrert kompakt dampovn – også med airfryer, men med et litt mindre ovnsrom. Ifølge Sivertsen har ovnene i kombinasjon en hel rekke funksjoner som hjelper deg med å lykkes på kjøkkenet.

– Kombinerer du disse to stekeovnene får du også mulighet til å tilberede mat sous vide. Det er en måte å tilberede mat, hvor maten vakuumpakkes, ofte i plast, og varmebehandles i emballasjen. Den integrerte dampovnen lar deg justere temperaturen i ovnen med en og en grad – med presis kvalitet og ønsket kjernetemperatur.

Polo shirt, Clothing, Forehead, Smile, Head, Chin, Arm, Shoulder, Muscle

Morten Sivertsen, produktsjef i Elkjøp. Foto: Gry B. Traaen

Ovnene har et stort og oversiktlig display, og ifølge produktsjefen er de intuitive å bruke.

– I tillegg kommer ovnene med smarte tips. Det kan være alt fra å foreslå kjernetemperatur på maten du lager, eller vurdere brunhetsgraden på gjærbaksten med et innebygget kamera.

Utover disse to modellene finnes det et bredt spekter av stekeovner i accent line-serien fra Bosch – alle med airfryer-funksjon. Serien kjøper du hos Elkjøp.

Går du med ny stekeovn i tankene? Elkjøp har Cashback-kampanje på Bosch accent line. Klikk deg inn på produktene for mer info.

Font
Font

Stekeovn med mikrobølge-funksjon og damptilførsel (HNG978QB1)

 • Digital kontrollring: den enkle og innovative måten å velge ovnsinnstillinger på.
 • TFT Touch Display Pro: perfekt kontroll takket være en innovativ digital kontrollring og full-size TFT-berøringsskjerm.
 • PerfectSteam: grønnsaker, fisk og kjøtt dampet til perfeksjon.
 • Maks. effekt: 800 W; 5 mikrobølgeeffekter (90 W,180 W,360 W,600 W, boost) med Inverter.
 • Intelligent inverter teknologi: den maksimale effekten reguleres til 600 watt under lengre drift.
 • Temperaturintervall 30 °C - 300 °C.
 • Volum: 67 l.

Integrert kompakt dampovn (CSG958DB1)

 • 4D-varmluft: jevn varmedistribusjon for perfekte resultater.
 • Air Fry-funksjon: for perfekt fritert mat, som grønnsaker og chips.
 • Added Steam funksjon: damptilførsel med valgfri intensitet, som kan legges til ulike stekeprogram, for ekstra saftig resultat.
 • Temperaturområde 30 °C - 250 °C.
 • Volum: 47 l.

Innebygget airfryer

– Airfryer-funksjonen i de to ovnene er like god som den som står på kjøkkenbenken. Dessuten rommer den mer og har på den måten bedre kapasitet – praktisk om man tilbereder mat til mange, sier Sivertsen.

Han trekker også frem det innebygde kameraet i toppmodellen som hjelper deg med å få den brunhetsgraden du ønsker på maten du lager.

– Alt du trenger å gjøre er å stille inn brunhetsgraden på displayet. I tillegg har ovnen et medfølgende steketermometer, sier produktsjefen, før han legger til:

– Alle ovnene unntatt fulldampovnene har dessuten pyrolyse. Dette gjør rengjøringen vesentlig enklere, forklarer eksperten.

Sivertsen slår også et slag for mikrobølge-funksjonaliteten i ovnen, som blant annet bidrar med å varme opp maten raskere.

– Jeg synes mikro som funksjon har et ufortjent dårlig rykte. I disse ovnene blir mikrobølge-funksjonaliteten integrert med alle de andre ovnselementene, noe som gjør den til den ultimate hjelperen i en hektisk hverdag.

Med to ovner får du større frihet til å lage ulike retter som kan være ferdig omtrent samtidig. Med den integrerte dampovnen (til høyre) kan du også tilberede maten sous vide. Kjøkkenet er fra Epoq, tilgjengelig hos Elkjøp. Foto: Gry Traaen

Kan enkelt kobles til smarttelefonen

Sivertsen beskriver designet på ovnene som moderne, elegant og diskret. Han er imidlertid tydelig på at det er funksjonaliteten som skiller akkurat denne ovnen fra de noe rimeligere modellene.

– Kobler du ovnene opp mot appen får du tilgang til et bredt utvalg av oppskrifter og nyttige råd. Dette gir deg muligheten til å overvåke matlagingen i ovnen direkte fra telefonen din. Den vil til og med automatisk slå seg av når du er tilfreds med resultatet, forklarer han.

Ifølge Sivertsen er det alltid praktisk å ha to ovner som du kan bruke hver for seg, eller i kombinasjon – hvis du har plass. Enten du har stor familie, har mange gjester på besøk, eller trenger å lage ulike retter som skal serveres samtidig.

– Det gjør blant annet at du kan tilberede mat i ovnene på to ulike temperaturer uten at smaken smitter. Har du begge ovnene får du tilgang til et hav av muligheter, forteller eksperten.

Toppmodellen til Bosch accent line har et stort display med flere innebygde funksjoner, oppskrifter og tips som hjelper deg med å lage maten. Foto: Gry Traaen

Bevarer smaken, næringen og vitaminene bedre

Den integrerte dampovnen lar deg utvide spekteret på kjøkkenet.

– Damp går aldri av moten. Sous vide gir for eksempel et fantastisk resultat hver gang. Ovnen med fulldampfunksjon er perfekt for å legge poteter eller grønnsaker på en damprist. Det gjør at næringen og vitaminene i grønnsakene bevares på en bedre måte og smakene kommer bedre frem i selve grønnsakene, forteller produktsjefen, før han legger til:

– Alt for få bruker funksjonene disse ovnene har. Ta for eksempel den innebygde pølsefunksjonen. Den er helt glimrende til barnebursdager fordi du aldri trenger å bekymre deg for pølser som sprekker.

Table, Dishware, Tableware, Gesture, Plate, Serveware

Med dampfunksjonen blir det enda enklere å tilberede fisken med et perfekt resultat hver gang. Foto: Gry Traaen

Hvilken ovn passer for deg?

Før du bestemmer deg for hvilken ovn du skal gå for, kan det være smart å tenke gjennom hvilke funksjoner du trenger for å gjøre hverdagen litt enklere. Tenk blant annet over hvor interessert du er i matlaging, hvor mange du lager mat til, og til slutt hvilket budsjett du har.

De mer avanserte ovnene kan løfte matlagingsopplevelsen til et enda høyere nivå.

– Når du håndterer større kjøttstykker, trer ovnene til unnsetning ved å aktivt bruke tid, fargeovervåking og steketermometeret som er inkludert i ovnen. Dette sofistikerte samspillet sikrer en perfekt tilberedning av maten, slik at du oppnår feilfrie resultater, forklarer eksperten.

Målet med ovnene er å gjøre matlaging enklere og mer tilgjengelig for alle. Ved å sømløst integrere ovnen med appen, mottar du til og med varsler som indikerer det optimale tidspunktet for matinnsetting, nøyaktig tilberedningstid og til slutt, varsling om ferdig resultat.

– Her er det kun din egen fantasi som setter begrensninger, konkluderer produktsjefen.

Bosch accent line består av flere ulike modeller med ulike funksjoner og finesser, og fås hos Elkjøp.

La deg inspirere til måltider du kan lage med Boschs ovner her:

Likte du denne saken?

Dagens Næringslivs journalister har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet. Innholdet er produsert av Dagens Næringslivs kommersielle avdeling DNX.