Næringsminister Mæland har fått kritikk etter at hun utnevnte sin tidligere regjeringskollega Thorhild Widvey som ny styreleder i Statkraft. Ifølge NRK er de to gode venner, noe Mæland har bekreftet.

Pollestad, som er leder for næringskomiteen på Stortinget, slutter seg til de som mener at Widvey har solid bakgrunn for å fylle det viktige styreledervervet, men sier man ikke kan konkludere med at det er den best kvalifiserte styrelederen.

Har sendt skriftlig spørsmål

Mæland har opplyst at årsaken til at hun byttet ut styrelederen i Statkraft var et ønske om en annen profil. Pollestad har sendt et skriftlig spørsmål til næringsminister Monica Mæland (H) der han etterlyser svar på hva en «ny profil» for et av Norges viktigste selskaper er, skriver Klassekampen.

– Det blir snakket om en ny kurs, men statsråden sier ikke hva som var feil med den gamle eller hva som skal være den nye kursen. Om Statkraft skal legge mer vekt på prosjekter i Norge, slik det har vært spekulert i, er jeg positiv til det. Men da må statsråden forklare det, sier Pollestad. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Smilehøringen dnPlus (DN+)


Kolberg vil ha hastemøte om Widvey-utnevnelsen

Mistenkes for avtalt spill dnPlus  (DN+)