– Sikkerhetssituasjonen i Sørøst-Tyrkia har ført til økt risiko for Cetin-prosjektet, samtidig som prosjektet har hatt store utfordringer med gjennomføringen, opplyser selskapet i forbindelse med fremleggelsen av sitt årsresultat.

Stansen har ført til en nedskriving og kostnadsføring av relaterte kostnader på over to milliarder kroner for fjerde kvartal.

Statkraft vil fremover vurdere ulike alternativer for prosjektet i Tyrkia.

Direktør Christian Rynning-Tønnesen i Statkraft. Foto: Ole Gunnar Onsøien /
Direktør Christian Rynning-Tønnesen i Statkraft. Foto: Ole Gunnar Onsøien / (Foto: NTB scanpix)

Statkraft melder dessuten at selskapet har redusert investeringskapasitet på grunn av en revidert utbyttepolitikk fra staten.

– Som en konsekvens av den reduserte investeringskapasiteten vil ikke Statkraft lenger investere i nye havvindprosjekter. Noen internasjonale vannkraftprosjekter vil også bli utsatt, sier konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen.

Følg markedet på DN Investor HER

Les også:

Asia i dag: Starter nedtelling til kinesisk bankkrise

Miljøorganisasjoner:– Oljefondet vil spare på å bli grønnere

Jury: – Apple må betale milliarder for patentbrudd

SE DNtv: Her spiller astronauten bordtennis med en vannboble

Her spiller astronauten bordtennis med en vannboble
Den britiske astronauten Tim Peake er stasjonert på Den internasjonale romstasjonen ISS. Tirsdag stilte han opp på en direktesending som ble overført til nesten 300 000 skolebarn i Storbritannia.
01:48
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.