Statoil kommer til å fortsette som før med råoljetradere både i London og Stavanger.

I oktober ble det kjent at petroleumsgiganten vurderte å flytte oljetradere, noe som provoserte både oljemiljøet i Stavanger og fagforeninger i bransjen. De mente blant annet at utflagging av stillingene ville bryte ned kompetansemiljøet i Norge.

– Vi har i høst gjort en vurdering for å se om det var muligheter for kostnadskutt ved å samlokalisere den europeiske råoljehandelen, det vil si å flytte råoljetradere fra Stavanger til London eller fra London til Stavanger, sier pressekontakt Morten Eek i Statoil til NTB.

Sammen med tillitsvalgte og ansatterepresentanter har Statoil vurdert alternativene.

– Vi ser at vi ikke ville oppnådd effektene vi ønsket ved en samlokalisering. Derfor ble det til en anbefaling om å fortsette som før, med to traderkontorer, og dette ble vedtatt onsdag i Organisasjonen for handelsvirksomhet i Statoil, sier Eek.

Traderorganisasjonen i Stavanger teller 60 personer og støttefunksjoner, men det var aldri snakk om å flytte flere enn tre råoljetradere og seks ansatte i støttefunksjoner til London.

Les også:
Statoil har solgt for 110 milliarder

PGS lover kvalitetsforbedringer

EMGS saksøker norsk konkurrent (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.