Selskapet Statoil Fuel & Retail bytter navn til Circle K.

Det innebærer blant annet at alle Statoil-bensinstasjonene får nytt navn, opplyser selvskapet i en pressmelding.

Tirsdag ble nærmere 3000 ansatte fra Statoil Fuel & Retails kontorer og bensinstasjoner i åtte land, Norge, Sverige, Danmark, Latvia, Litauen, Estland, Polen og Russland samlet i Telenor Arena på Fornebu for å bli informere om nye veivalg for selskapet.

Fra mai 2016 vil Statoil-stasjonene i Skandinavia, Baltikum, Polen og Russland starte på en ny epoke, fremgår det av meldingen.

«Det globale merket vil erstatte Couche-Tards eksisterende kjedenavn i USA og flere andre land verden over, som er Mac's, Circle K og Kangaroo Express, i tillegg til Statoil-merket. Provinsen Quebec i Canada vil beholde selskapets Couche-Tard-brand på grunn av spesielle forhold i dette markedet», skriver selskapet.

Couche-Tards konsernsjef Brian Hannasch tror selskapets navnebytte vil ha stor effekt:

– Det å bruke ett globalt varemerke vil gjøre oss sterkere, styrke vår kultur og hjelpe oss med å gjøre dagen litt bedre for våre kunder, hevder Hannasch.

Hans amibisjonen er å gjøre Circle K til «verdens mest foretrukne valg for servicehandel og kjøp av drivstoff».

– En viktig grunn til å kjøpe SFR var å etablere en posisjon i Europa og skape en plattform for videre vekst i regionen. Ett globalt merke vil gjøre det lettere, tror han.

Det er Jacob Schram, selskapets Group President Europe, som skal lede merkeendringen fra Statoil Fuel & Retail til Circle K i Europa.

Først ut er bensinstasjonene som ligger i Norge og Sverige.

«De blir en del av en internasjonal organisasjon med nesten 15.000 butikker og bensinstasjoner og mer enn 100.000 medarbeidere under det nye merket Circle K».

 

Les også: ABB kutter 260 stillinger

Spetalen gruser Ulltveit-Moe

Trekker bud til 24 milliarder kroner

 

Se også:

Dette irriterer mest i sikkerhetskontrollen:

Dette irriterer mest i sikkerhetskontrollen
Reisende på Oslo lufthavn med klar oppfordring til andre: - Ta det med ro!
01:49
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.