Statoil Petroleum har gjort et lite oljefunn nær Johan Sverdrup-feltet. Undersøkelser viste at reservoaret har dårlige produksjonsegenskaper, skriver TDN Finans.

Statoil er operatør på utvinningstillatelse 265 og brønnen er boret om lag ni kilometer vest for funnbrønn 16/2-6 og om lag tre kilometer vest for avgrensningsbrønn 16/2-14 i Nordsjøen.

«Brønnen påtraff ikke reservoarbergarter av jura alder, men påtraff en oljesone på 15 meter i forvitret/oppsprukket granitt i grunnfjellet. Imidlertid ble ingen olje-vannkontakt etablert. Oljen i grunnfjellet står ikke i kommunikasjon med Johan Sverdrup-funnet», heter det i meldingen.

Brønnen ble boret av Ocean Vanguard, men blir permanent plugget og forlatt.

Det norske har 20 prosent eierskap i lisens 265. Statoil Petroleum er operatør med 40 prosent eierandel. Andre partnere i lisensen er Petoro med 30 prosent og Lundin Norway med 10 prosent.

Les også:
Smell på smell knekker ikke Finland
Sint på Stordalens Home Capital: - Dere er kjeltringer
Epostsvindlere på sommerraid
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.